Børn ned til 12 år sælger sex i Danmark

KULTUR: Mindst 15 af Danmarks kommuner har sager med unge under 18 år, som sugardater eller bytter seksuelle ydelser for penge, gaver eller stoffer.

Dyre tasker, make-up og telefoner i bytte for et blowjob, samleje eller berøring.

Det er virkeligheden for nogle unge i 15 af landets kommuner, som alle melder om sager, hvor børn og teenagere sælger sig selv til meget ældre mænd op til 60 år.

Nogle kommuner kalder det sugardating, andre kalder det prostitution eller salg af seksuelle ydelser til gengæld for penge eller gaver.

I lovens øjne er det ulovligt at have sex med en person, der er under 15 år, hvis man er over 15 år. Og det er ulovligt at købe sex af unge under 18 år, samt medvirke til at unge under 18 år sælger sex.

DR har spurgt alle landets kommuner. 75 har svaret, og 15 af dem fortæller enten om konkrete sager eller mistanke om, at unge piger har solgt sig selv.

En af kommunerne er Esbjerg. Her har de haft sager med piger helt ned til 12 år, der bevæger sig i en verden, hvor sex byttes for gaver, stoffer eller direkte kontant betaling. Kommunen kan ikke oplyse, hvor mange sager det drejer sig om.

Pernille Larsen Meier, myndighedsleder i Esbjerg kommune, forklarer ikke blot om at børn sælger sex i Esbjerg kommune, men at problemet faktisk vokser.

“Vi har absolut kendskab til det, og jeg oplever, at det har været tiltagende de seneste år… Det handler især om, at kontakten er så let tilgængelig på nettet”
   Hun vil dog ikke kommentere på konkrete sager eller antallet af sager overfor         DR.

 

Grænserne flyttes

I Tårnby har de haft fire sager med unge teenagere, der har solgt seksuelle ydelser til gengæld for gaver til  såkaldte “sugardaddys”. I en af sagerne var det en 13- årig pige, der fik dyre telefoner og make-up af en mand i 50’erne til gengæld for seksuelle ydelser. Alle sagerne er meldt til politiet.

Ifølge Mads Vinding Kjeldsen, der er ungekonsulent i Brønderslev Kommune, lyder sugardating bare mere uskyldigt, luksuriøst og ufarligt end prostitution. Derfor er det ekstra problematisk, når det foregår blandt børn og unge. I Brønderslev Kommune har de også haft en håndfuld sager, hvor unge piger har solgt sig selv. Alle sager tager de meget alvorligt.

Mads Vinding Kjeldsen forsætter “Grænserne bliver nemt flyttet. Vi taler om unge, der aldrig ville stille sig ud på gaden og sælge sig selv, men det bliver meget nemmere, når man kan sidde derhjemme og sælge et billede på sociale medier. Og så udvikler det sig bare.”

I de sager, som Mads Vinding Kjeldsen kender, er kontakten mellem teenagerne og de ældre mænd dog især startet på sociale medier, hvor salg af nøgenbilleder eller aftaler om udveksling seksuelle ydelser bliver solgt for ned til 100 kroner. Nogle unge gør det for at skaffe penge til misbrug og bliver måske betalt for deres seksuelle ydelser med en enkelt joint.

Og så handler det især om de socialt udsatte. Fælles for dem er, at de har haft en svær barndom, hvor de har oplevet svigt. Derfor er vores tese også, at det fungerer som en form for selvskade. I stedet for at begynde at skære i sig selv eller tage stoffer, bevæger man sig ud i prostitutionslignende relationer, siger Mads Vinding Kjeldsen.

Det kan da også ende med at give ar for resten af livet, hvis man tidligt sælger sin krop, forklarer Ane Lemche, der er psykolog i organisationen Red Barnet og uddyber

Vi ser, at det kan få psykiske og sociale konsekvenser, når man ikke kan overskue det, man kommer ud i. Fordi det også opleves som skamfuldt, risikerer det samtidig at ende med, at de ikke siger det til nogen og lever en form for dobbeltliv.

Kilde:
DR


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • Asbjørn says:

  Liberalisme er moralsk syfilis – Jonathan Bowden

 • Det er sku klamt, håber at de får nogle strenge straffe for deres overgreb

 • Digital kontakt er nemt at opspore. Ergo støtter politistaten dette pædoprostitution ligesom de heller ikke “kan” opspore selv de mest åbenlyse og beviste forbrydelser begået af poc’s.

  Det skulle heller ikke undre mig om mange af kunderne i sidste ende ikke også er politimænd dem selv? 🤔


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //