Bonnier-tidsskrift udstiller nationalister i Västmanland

MENINGSREGISTRERING: 34 personers politiske holdninger er blevet kortlagt, og flere hænges nu ud med både navn og billede af VLT. Nordfront har talt med et af ofrene.

Vestmanlands Läns Tidning (VLT) indledte tirsdag en efterforskning, som man fortsatte med både i går og i dag. Det omhandler en række artikler, hvor man skriver om nationalister, der bor i Västmanland. I alt 34 personer har bladets chefredaktør Daniel Nordström (19670525-8637) valgt at kortlægge, selvom de fleste ikke er udstillet med navn og billede.

Hovedmålet er Johan Staaf fra Västerås, der kaldes et af amtets »mest karakteristiske nazister«. Staaf og hans partner er hængt ud med navne og billeder. Ud over at blive nævnt ved navn i alle, undtagen tre, af de otte artikler, der hidtil er frigivet, har Staaf også fået tildelt to artikler, der fokuserer på ham personligt. Den ene artikel blev offentliggjort i går, og i den er Nordström oprørt over, at Staaf arrangerer aktiviteter for at ære mindet om den myrdede nationalist Daniel Wretström. Den anden artikel blev publiceret i dag og fokuserer på Staaf og den autonome onlinebutik White United.

Johan Staaf (t.h.) og Filip Lindkvist, som også blev hængt ud af VLT. Foto: Motstandsrörelsen.se

Undersøgelsen er ikke noget nyt, du kan se hvordan disse »ytringsfriheds-kæmpere« bruger nøjagtigt de samme metoder som deres kolleger i Expo og AFA. De forsøger at kriminalisere en mening, en tanke. De har nøjagtigt samme mål og drøm, og det er, at vi og vores familier skal blive skadet både fysisk og psykisk, men de er for feje til selv at gøre noget, andet end at udstille os, siger Staaf til Nordfront.

– De prøver at få det til at lyde som om, at de har afsløret os, at de har gjort et rigtig grundigt job som journalister. Men de tager så meget fejl, og den information som er korrekt, har de taget fra vores egne hjemmesider. Vi er ikke bange og tilbageholdende. De fleste af os er helt åbne om, hvor vi står. Og de ville have ligget søvnløse, hvis de virkelig vidste, hvor mange af os der er i den nationale bevægelse i Västmanland. Jeg kunne tælle flere nationalister i Västerås alene, end hvad VLT har fundet i hele Västmanland, fortsætter Staaf og tilføjer, at VLT’s drivkraft ikke vil afskrække nationalisterne fra at fortsætte deres kamp.

 

Chefredaktøren fungerer selv som både anklager og dommer

En anden mand hænges ud i artiklerne med navn og billede med den begrundelse, at han talte positivt om Den Nordiske Modstandsbevægelse på sociale medier og skrev kommentarer, der ifølge VLT’s vurdering »mere eller mindre« var »skjulte dødstrusler mod politikere«. Retsvæsenet ser derimod ikke ud til at have foretaget den samme vurdering, da VLT ikke skriver, at manden skulle have været dømt for ulovlige trusler eller lignende forbrydelser.

Bag alle seks artikler, der hidtil er blevet offentliggjort, står VLT’s chefredaktør og ansvarlige udgiver, Daniel Nordström. Han alene har underskrevet alle artikler, undtagen en enkelt, som han har underskrevet sammen med en anden reporter. I en lederartikel forsvarede han, at avisen kortlagde 34 af amtets beboeres politiske holdninger med henvisning til »demokratiet«:

VLT står for demokrati, ytringsfrihed og ligeværd for alle mennesker. Der er mennesker i vores lokalsamfund, der står for det modsatte. […]

Min beslutning er, som chefredaktør og ansvarlig udgiver, at offentliggøre navne og billeder på en række fremtrædende repræsentanter inden for den nazistiske bevægelse i Västmanland. VLT’s læsere har ret til at vide, hvem de er.

 

Faktuelle fejl i undersøgelsen

Ifølge Staaf indeholder VLT’s artikelserie om nationalister i Västmanland »masser af faktuelle fejl og deciderede løgne«.

– VLT har lagt billeder op, af en episode hvor maskerede mænd fra de Autonome Nationalsocialister ødelagde pædofili-kunst 2018 i Västerås og skriver, at det er mig med både mit for- og efternavn. Selvfølgelig tager jeg ikke afstand fra det autonome. Men det er en forbrydelse, Nordström og VLT hævder, at jeg var skyldig i. Jeg har hverken været under mistanke eller blevet afhørt i de nu tre år, der er gået siden aktionen blev gennemført. Jeg har heller ikke på nogen måde taget ansvaret for aktionen på mig, siger Staaf.

Et andet eksempel er, at VLT beskriver foreningen »Det Fria Sverige« som en bevægelse, der »står for en radikal nationalsocialistisk holdning«. En 35-årig mand hænges også ud, fordi han »har forbindelser til Svenskernes Parti«, hvilket kan undskyldes som stavefejl, men stadig spreder den en misforståelse om, at SvP, som blev lukket i 2015, er en organisation, der stadig eksisterer og at denne mand i dag har forbindelse til partiet.

Den mest åbenlyse faktuelle fejl kan dog findes i en billedtekst, hvor Nordström skriver følgende:

Sverige har et forbud mod politiske uniformer. NMR omgår forbuddet ved at klæde sig i identiske bukser, skjorter og slips.

Det faktum, at den 53-årige chefredaktør lever i fortiden betyder, at han ser ud til at have misset, at Sverige allerede i 2002 afskaffede loven om forbud mod uniformer, hvilket alle let kan tjekke på Wikipedia.

Via:
Nordfront


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Anonym says:

    Antichrist gør alt for at udrydde folk med gode viljer og indsigt

  • Anonym says:

    Jesus sagde: Lykkelig er den løve, som mennesket fortærer, så at løven bliver til menneske! Men ulykkeligt det menneske, hvem løven æder, så at løven bliver til menneske!


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //