Canadisk politi vil have demonstranter væk – beslaglægger brænde

CANADA: Lastbilprotesten udenfor Canadas parlament er et problem, som magthaverne hurtigst muligt ønsker at løse. Nu beslaglægger politiet brænde som demonstranter har stablet for at kunne holde varmen.

Skærmdump: YouTube.

For noget tid siden blev området uden for det canadiske parlament i Ottawa besat af deltagere i en nu verdensberømt lastbilkonvoj, der var samlet for at protestere mod vaccinationstvang og coronarestriktioner.

Dette er noget, der oprører landets liberale regeringsparti, hvis leder, premierminister  Justin Trudeau, tydeligvis har taget stilling til mod de uvaccinerede canadiere.

Politiet i byen arbejder i øjeblikket aktivt på at tvinge deltagerne til at forlade byen på forskellige måder, blandt andet ved at beslaglægge brændsel og nu også brænde, der har holdt dem varme i kulden.

Samtidig er premierminister Trudeau vendt tilbage efter at være flygtet fra hovedstaden i sidste weekend, da konvojen nærmede sig. Først var undskyldningen, at han havde fået corona, derefter var undskyldningen, at han var flygtet af »sikkerhedsmæssige årsager«.

I parlamentet er protesten og restriktionerne blevet debatteret. Trudeau har blandt andet hævdet, at Canada er »mere forenet end nogensinde«.

Oppositionsledere har også krævet en ende på restriktionerne og peger på, at andre lande har besluttet at åbne op. Det ser dog ud til, at Trudeau fortsætter på den tidligere udpegede linje, da han identificerer dem, der er blevet vaccineret, som ansvarlige, i modsætning til uvaccinerede.

Kilde:
Breibart


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //