Chabad-bevægelsen i sanktionsalliance med amerikanske myndigheder

VERDENSJØDEDOM: I sin sanktionspolitik mod Rusland har de amerikanske myndigheder fundet en god allieret og samarbejdspartner i den jødiske Chabad Lubavitch-bevægelse. Bevægelsen er bedst kendt som en bevægelse for de rige og berømte, og for at føre en doktrin videre om, at ikke-jøder er en ringere livsform.

Rebbe Menachem Mendel Schneerson, den syvende rabbiner i Chabad Lubavitch. Født i Ukraine i 1902 og genoplivede den hasidisk-jødiske bevægelse efter Anden Verdenskrig. Foto: Rabbi michel via Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0).

Som alle pragmatiske statsoverhoveder med ambitioner om at bevare magten, har den russiske præsident Vladimir Putin også været nødt til at spille medpå disse Machiavelliske hoflege. Noget af dette omfatter en tilsyneladende anerkendelse af minoriteters særlige rettigheder og indflydelse over statsmagten, og da Chabad-bevægelsen har stærke historiske rødder i det russiske samfund, er det disse, der tidligere har været det meningsbærerne symbol på jødernes særlige status i landet.

Under overfladen er virkeligheden dog en anden. Rusland er siden Anden Verdenskrig blevet anklaget af det internationale jødiske samfund for at stjæle store mængder jødiske tekster og dokumenter uden nogen afklaring. I 2004 sagsøgte den amerikanske afdeling af Chabad-bevægelsen gennem en amerikansk føderal domstol den russiske stat og vandt. Rusland nægtede at udlevere dokumenterne og retten idømte dagbøder på ca. 350.000 danske kroner. Hvilket i dag betyder, at Rusland skylder Chabad ca. 1 milliarder danske kroner. Efterfølgende domstolsafgørelser har også givet medhold til Chabad om beslaglæggelse af russiske aktiver og ejendom.

Den amerikanske afdeling af Chabad har således i årtier, og før Rusland invaderede Ukraine, drevet undersøgelser og kortlægning af russiske værdier og udarbejdet analyser for hvem og hvilke institutioner og organisationer, man skal sigte efter, for at ramme myndighederne. Dette har nu tjent de amerikanske myndigheder godt når de skal implementere deres sanktionspolitik mod Rusland. Hovedmålet for Chabad i den forbindelse er den statsejede bank VEB, og de amerikanske myndigheder indførte allerede den 22. februar i år sanktioner mod banken, blandt andet ved at beslaglægge dens udenlandske aktiver. Bevægelsen håber/tror nu på, at amerikanerne vil overføre nogle af disse værdier til Chabad. Værdierne vil så højst sandsynligt blive brugt som et middel til afpresning for at skaffe de jødiske tekster, selvom det ikke er en erklæret strategi.

Kilder:
Wikipedia
frihetskamp.net
JTA
Reuters


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • Bo Kenneth Sylvest Jakobsen says:

  https://www.bitchute.com/video/xD9uJBhMXyCj/
  Kom ned i Galleri Vagn _ Allegade 49 i Horsens om du er er nationalist eller internationalist. Det er et galleri der er åbent for alle. Sandheden vil sætte os fri.

 • Lars Agerbæk med æ says:

  Rigtige mænd kommenterer på nazistiske hjemmesider med deres fulde navn.

 • Bo Kenneth Sylvest Jakobsen says:

  Hehe.


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //