Coronademonstrationerne i Holland fortsætter

CORONA: Flere hundrede mennesker var fredag aften samlet for at demonstrere mod en delvis coronanedlukning af Holland. Lørdag fortsatte demonstrationerne.

Rotterdam. Foto: Twitter.

7 personer er sårede og mindst 20 arresteret, efter at politi fredag aften har affyret varselsskud under uroligheder i den hollandske by Rotterdam. Det oplyser en talsperson for politiet.

– Vi affyrede varselsskud, og der blev også affyret direkte skud, fordi situationen var livstruende, siger Patricia Wessels, talsperson fra politiet.

– Vi ved, at mindst to mennesker blev såret – sandsynligvis som følge af varselsskuddene. Men vi er nødt til at efterforske de præcise årsager nærmere.

Flere hundrede mennesker var fredag aften samlet for at demonstrere mod restriktioner, som er blevet indført for at forsøge at bremse stigende smitte med coronavirus i Holland.

I Rotterdam blev der sat ild til biler, og sten blev kastet mod politiet, som reagerede med vandkanoner og skud.

Ifølge det hollandske medie De Telegraaf kalder byens borgmester, Ahmed Aboutaleb, nattens begivenheder for »et voldsorgie«.

Demonstrerer mod coronapas

Demonstranterne samlede sig til demonstrationen, som ifølge De Telegraaf var uanmeldt, som reaktion på en række nye og omfattende restriktioner.

Eksempelvis skal der vises coronapas på steder såsom restauranter og kulturtilbud, og restauranter skal lukke senest klokken 20.

Derudover rådes befolkningen til ikke at have mere end fire gæster på besøg og til at arbejde hjemmefra så meget som muligt.

Samtidig skal fodboldkampe og anden sport afvikles uden publikum.

 

Fire politibiler brændt af

Ifølge De Telegraf mønstrede hollandsk politi i omegnen af fire hundrede kampklædte betjente.

Alligevel gik fire politibiler op i flammer, og brandfolk måtte beskyttes af politiet, mens de slukkede ilden.

Demonstranterne satte også ild til blandt andet skraldespande og knallerter eller brugte dem til at bygge barrikader.

I løbet af aftenen udstedte politiet i Rotterdam en nødbestemmelse i byen, lukkede offentlig transport og beordrede folk til at gå hjem.

For at opløse masserne begyndte politiet at foretage sigtelser, lyder det fra politiet.

Myndighederne har også opfordret tilskuere og folk, der tog billeder af optøjerne, til at sende optagelserne til politiet til nærmere efterforskning.

 

Demonstrationerne fortsatte lørdag i Amsterdam

En enkelt gruppe aflyste deres deltagelse i demonstrationen i Amsterdam på grund af de voldsomme begivenheder i Rotterdam dagen inden.

Men tusindvis af andre gik gennem Amsterdam med fyrværkeri, mens folk dansede og festede bag ladvogne, imens DJs spillede musik.

– Folk vil leve, det er derfor, vi er her, siger en af arrangørerne, Joost Eras.

– Vi er ikke uromagere. Vi kommer her på fredelig vis.

Kilder:
TV2
TV2


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //