Coronavaccinen beskytter muligvis ikke mod den nye variant fra Sydafrika

CORONA: Sydafrika har opdaget en ny coronavariant som nu har fået navnet Omikron. Statens Serum Institut har udtrykt bekymring for, om vaccinen vil kunne beskytte mod den ny virusvariant.

Varianten har 35 spike-protein-mutationer, og nogle af dem betyder, at vaccinen måske ikke er lige så effektiv imod den, som den er mod andre varianter. Det fortalte Tyra Grove Krause, afdelingschef i Statens Serum Institut, på et pressemøde fredag.

Tidligere har nogle af mutationerne nemlig betydet, at der både var øget smitsomhed og nedsat følsomhed overfor vacciner, lød det.

Omikron blev første gang opdaget i en prøve fra Sydafrika 1. november.

– Den har siden spredt sig i Sydafrika, og i mange regioner, hvor man har set den her variant, har man set kraftigt stigende smittetal. Selv i regioner, hvor deltavarianten har været dominerende, og på et tidspunkt af året, hvor man ikke ville forvente at se smittestigninger (da det er forsommer i Sydafrika, red.), siger Tyra Grove Krause.

Ifølge den sydafrikanske sundhedsstyrelse, NICD, er der registreret 22 tilfælde af den sydafrikanske variant i landet. Den nye virusvariant er også opdaget i Botswana og Hongkong blandt personer, som har været i Sydafrika.

I Europa er den indtil videre fundet i Belgien.

Varianten har fået flere lande til at indføre rejserestriktioner. Foreløbig har Storbritannien og Israel ændret deres rejsevejledninger, så en række lande i det sydlige Afrika er røde. Derudover har Israel indført restriktioner, der forhindrer rejser til det sydlige Afrika og indrejse fra regionen. Også Danmark indfører nye restriktioner på rejser til syv lande.

Desuden har også USA og Canada indført rejserestriktioner fra en række afrikanske lande.

På nuværende tidspunkt er der ikke fundet nogen tilfælde af Omikron i Danmark. Det oplyser Mads Albertsen, der er professor ved Aalborg Universitet og medlem af SSI’s risikovariantgruppe, hvor man arbejder med at risikovurdere nye virusvarianter.

Verdenssundhedsorganisationen (WHO) har fredag klassificeret Omikron som en VOC – Variant of Concern (en bekymrende variant).

Det skyldes ifølge WHO, at den indeholder et højt antal mutationer, hvoraf nogle er bekymrende, og desuden tyder foreløbige beviser på, at der er en øget risiko for at blive smittet flere gange med varianten sammenlignet med andre VOC’er.

Virusvarianter kan også få betegnelsen VOI, Variant of Interest, som er et mildere prædikat for en variant, der bliver holdt øje med.

Kilde:
TV2


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • Heksejægeren says:

  Sjovt som når verdens regeringer snakker om påtvungen vaccination af borgere, samt nedlukninger for ikke vaccinerede, så opstår der pludselig en ny variant, bare sådan vupti. Det var da godt nok heldigt for dem!

 • Søren kam says:

  Det største fupnummer siden holohoax

 • Sjovt nok bliver børn testet mega meget positive samtidig med der bliver åbnet op for “vacciner” til børn og samtidig der kommer en ny farlig variant der er farlig for børn.

 • Samtidig er der massere af læger og forskere der melder ud at der er utvivlsomt bevis materiale for at disse vacciner øger inflammation og giver seriøse hjerte problemer. Noget som vores korrupte medier ikke rør en finger på, og dem der er på youtube bliver nok snart fjernet endnu engang bare for at rapportere om dette! Også selvom nogle af disse videoer allerede nu har over 1 million views…

  Man skulle tro at den nye opfundet “variant” som vaccinen ikke lader til at virke imod, burde være undskyldning nok selv fra kommunisterne i regeringerne, til ikke at lade folk blive vaccineret mere. Men der er jo intet der handler om fakta mere, det hedder bare, GØR SOM VI SIGER.

  Fuck jer, lock n load…

 • SnëakyMilits says:

  Det er lige meget, det er glemt om 30 dage jo 😉


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //