COVID-19: Lyntestcentrene er fortid

COVID-19: De sidste lyntestcentre lukkede lørdag efter at have udført i alt knap 42 millioner test. Det har i alt kostet regionerne over 5,4 milliarder kroner.

Med i alt 41.956.371 prøver er der blevet sat et punktum for landets lyntestcentre.

Den famøse vatpind i næsen, som har været en del af mange danskeres liv det sidste år, er fortid. Det sker, efter de sidste lyntestet-centre lørdag skulle pakke sammen.

I alt har det kostet regionerne over 5,4 milliarder kroner at teste befolkningen med lyntest.

Det oplyser Region Midtjylland, der på vegne af alle regioner har forhandlet kontrakter med de fire private selskaber, som gennem pandemien har stået for at lynteste borgerne.

Region Midtjylland har dog på vegne af regionerne indgået en standby-aftale med de tre udbydere Falck, Carelink og Copenhagen Medicals.

Det betyder, at udbyderne skal kunne opjustere eller nedskalere lyntest med kort varsel – indenfor højst 14 dage.

Kontrakten skal sikre, at regionerne ikke behøver starte helt forfra med at sikre, at der er lyntest, hvis pandemien skulle blusse op, og der bliver behov for at teste igen.

Den aftale løber på en kontrakt, der gælder fra den 10. oktober til den 31. marts næste år.

Man vil også fremover i nødstilfælde kunne få foretaget en lyntest hos det offentlige. Det vil ske fra 5 til 10 PCR-testcentre i hver region.

Og det gælder i situationer, hvor det er nødvendigt at få et svar med det samme.

Selvom det fortsat er muligt at få en lyntest, foretrækkes pcr-testene, fordi resultatet er mere sikkert, har direktøren i Testcenter Danmark, Anne-Marie Vangsted understreget overfor Ritzau.

Tilbage står landets pcr-teststeder med en daglig kapacitet på omkring 100.000 daglige test.

Kapaciteten kan op- eller nedjusteres efter behov, da Testcenter Danmark løbende kigger på efterspørgslen af test og smitteudviklingen rundt omkring.

De sidste uger er der foretaget mellem omkring 25.000 og 45.000 pct-test dagligt. Det viser tal fra Statens Serum Institut.

Kilde:
BT


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Det er et dyrt skuespil for at holde illusionen oppe om den farlige corona der har den ærgerligt bivirkning at man mister sin frihed og samfundet bliver mere dystopisk og splittet


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //