Dagens Nyheter fremhæver Mossad-koranafbrænder

SVERIGE: I en artikel på DN fremhæves koranafbrænderen Salwan Momika som en “politisk flygtning”, der har kæmpet mod IS. Det nævnes dog ikke, at den iranske efterretningstjeneste har udpeget den irakiske propagandist som Mossad-agent.

Momika Salwan.

Nordfront.se har tidligere skrevet om irakieren Salwan Momika, der tilsyneladende har overtaget Rasmus Paludans koranafbrændingsaktiviteter i Sverige. Mandag gennemførte Momika endnu en aktion på Mynttorget i Stockholm, hvor han trampede og sparkede på irakiske flag og en koran.

Under aktionen sagde Momika og hans kumpan Salwan Najem, at de var til stede for at “lære muslimer, hvad ytringsfrihed handler om”.

— Det helligste, I har, er ikke helligt for alle. Tag ikke den muslimske synsvinkel med til dette land; dette land er frit, sagde Salwan Momika under manifestationen foran et buende publikum.

Mandag aften offentliggjorde DN også en artikel med overskriften “Salwan Momika er manden bag koranbrændingerne”, hvor de gennemgår Momikas baggrund. Ligesom en iransk efterretningsrapport nævner man Momikas politiske aktiviteter i Irak men skjuler, at han er udpeget som Mossad-agent.

I stedet præsenteres koranafbrænderen som en “politisk flygtning”, der har kæmpet i en iransk-støttet milits mod Den Islamiske Stat (IS). En irakisk ekspert, som DN har talt med, siger, at Momika selv har kaldt sig selv for en “talsmand for de kristne i det nordlige Irak”. Samtidig har Irans efterretningstjeneste rapporteret, at han blev så upopulær blandt de kristne irakere, at han blev tvunget til at nedlægge partiet “Assyriernes Demokratiske Union”.

Vil kandiderer for SD

Til DN siger Momika, at målet med koranbrændingerne er, at koranen skal forbydes i Sverige.

— Jeg vil fortsætte med at brænde koranen, indtil Sverige forstår, at den opfordrer til vold, siger han til DN.

Til Aftonbladet har Momika sagt, at han har til hensigt at bruge sin nyvundne berømmelse til at stille op til Riksdagen for Sverigedemokraterne.

— Jeg tilhører partiet og blev medlem for et år siden. Jeg er stolt af partiet, som er det eneste, der forsvarer Sverige og svenske værdier, siger han til avisen.

Migrationsverket har imidlertid for nylig besluttet at genåbne Momikas asylsag. Dette skyldes “oplysninger fra offentligheden”, der tyder på, at hans beskyttelsesstatus bør tilbagekaldes. Beslutningen har blandt andet sin baggrund i, at Momika selv offentliggjorde et billede, hvor han ses demonstrere uden for Iraks parlament sidste år. I indlægget skrev han, at han netop var vendt hjem til Sverige fra Irak – det samme land, som han hævder at have brug for beskyttelse fra.

Til DN hævder Momika imidlertid, at billedet var en “joke” og at det faktisk ikke er sandt, at han befandt sig i Irak sidste år.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //