Danmark donerer yderligere 5,6 milliarder til Ukraine

DANMARK: I en tid med økonomisk usikkerhed sender Danmark endnu en gang en betydelig donation til Ukraine. Denne gang beløber donationen sig til 5,6 milliarder kroner.

Lars Løkke smider penge ud i luften. Redigeret. Foto: Creative Commons.

Udenrigsminister Lars Løkke Rasmussen (M) har bekræftet, at halvdelen af pengene vil blive øremærket til forbedringer af Ukraines luftforsvar. “Alle ved, at Ukraine er desperat i bekneb for bedre luftforsvar,” sagde han efter et møde i Udenrigspolitisk Nævn.

Af de afsatte midler vil én milliard kroner blive investeret i køb af det tyske Patriot-luftforsvarssystem, mens en anden milliard vil blive brugt på indkøb fra den lokale ukrainske våbenindustri.

Forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) understregede, at Ukraine stadig har behov for “al den hjælp, der kan ydes.”

Danmarks beslutning om at købe forsvarsmateriel direkte fra Ukraine er en ny tilgang til international bistand. “Denne tilgang giver os mulighed for at købe udstyr, der kan doneres straks, og som er lettere at vedligeholde,” forklarede forsvarsminister Troels Lund Poulsen, der samtidig understregede, at Ukraine stadig har behov for “al den hjælp, der kan ydes.”

Det er derved 18. gang at Danmark sender en donation afsted til Ukraine. Den såkaldte “Ukrainefond” som et bredt flertal af Folketingets partier har etableret, har i årene 2023-2028 samlet afsat 64,8 milliarder kroner til militær støtte til Ukraine.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Gabestokken er som skabt til politikerne. says:

    Og du ryger i fængsel hvis du nægter at betale skat.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //