Danmark lukker grænserne pga corona, men regeringen vil ikke stoppe asylansøgere

FOLKESUNDHED: Mens Danmark lukker grænserne for udlændinge, så er der stadig åbent for asylansøgere, som vil ind i Danmark. Internationale konventioner gør, at Danmark ikke bare kan sende dem retur.

Mens Danmark i disse timer lukker grænserne, så står de stadig åbne for en særlig vigtig gruppe mennesker for regeringen.

For selv om alle udlændinge fra klokken 12.00 vil blive afvist ved den danske grænse, hvis de ikke har et såkaldt »anerkendelsesværdigt formål med indrejsen«, så gælder de lukkede grænser ikke for asylansøgere.

Det fremgår af den oversigt over indrejserestriktioner, som politiet har lagt ud på deres hjemmeside. På siden gennemgår politiet de skærpede rejsevejledninger for danskerne, samt de nye regler, der betyder, at fra lørdag klokken 12.00 er Danmark som udgangspunkt lukket land for udlændinge.

Siden gør dog også klart, at der er undtagelser for de skærpede indrejseregler. Det gælder blandt andet for udlændinge, som bor og arbejder i Danmark, ligesom svenskere fortsat kan benytte Danmark som transitland, når de skal til og fra Sverige. Og så er der en særlig passus om asylansøgere. For politiet konstaterer nøgternt, at “det vil ikke være muligt at afvise asylansøgere ved grænsen”.

KILDE:
Berlingske


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Asbjørn Nielsen says:

    Dette viser virkeligt regeringens prioiteter. De kunne godt sige nej til asylansøgere, de vil bare ikke sige nej til dem. Racefremmed invandring > Danskernes sikkerhed – Regeringen.

  • Listen to the new hit song, “Lock Down (CoronaVirus Song)” https://youtu.be/tVLG24G1XP4 . The song was used in a video at, aplanetruth 4u, https://youtu.be/fGbsGBj2YSw .


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //