Danmark taber sag ved Menneskerettighedsdomstolen om familiesammenføring

INDLAND: Den danske stat har tabt en sag om familiesammenføring, der var anlagt af en syrisk flygtning.

Den Europæiske Menneskerettighedsdomtol har ifølge Jyllands-Posten afgjort, at det var en krænkelse af menneskerettighederne, da en syrisk flygtning, der kom til Danmark i 2015 og fik såkaldt midlertidig beskyttelsesstatus, skulle vente tre år på at få ret til familiesammenføring.

Det var en næsten enig domstol, der kom frem til afgørelsen. 16 stemte for, mens en var imod.

Den syriske flygtnings sag tager udgangspunkt i en regel, der blev indført i 2016, og som kræver, at man skal have haft ophold i Danmark i tre år, før man kan få behandlet en sag om familiesammenføring.

Den blev vedtaget af Folketinget i januar 2016 med stemmer fra den daværende V-regering, Dansk Folkeparti, Liberal Alliance, De Konservative og Socialdemokratiet.

Sagen blev rejst af en syrisk læge, som i 2015 flygtede fra krigen i Syrien. Menneskerettighedsdomstolen har afgjort, at den danske stat skal betale ham 10.000 euro i erstatning.

Sagen er tilbage i 2017 blevet prøvet ved den danske Højesteret, der blåstemplede treårsreglen.

Kilde:
DR
Jyllands-Posten


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Endnu en grund til at melde sig ud af diverse pagter EU FN osv. Det er ikke til Danskernes fordel

  • Folk som hjælper disse – fremmede skal landsforvises og havde frataget deres danske pas forevigt og ja Martin vi skal ud af disse danske hader

  • Menneskerettigheder betyder i praktis, at alle fremmede har en ret til at oversvømme vor lande, men vi har ingen ret til en fremtidig eksistens eller kriminalitetsfrie gader.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //