Den Nordiske Modstandsbevægelse i ny serie på Viaplay

MODSTANDSBEVÆGELSEN: Nordfront beretter her yderligere om hvad serien indeholder og om organisationens medvirken i den. 

I nat udkommer dokumentarserien Omgivet af fjender, som i seks dele ifølge Viaplays hjemmeside skal svare på »hvad det er, der får nøglepersonerne i det nordiske højreekstremistiske miljø til at leve så ekstreme liv?«.

Serien er baseret på interviews med repræsentanter for nationale og kontrajihadistiske organisationer, samt med såkaldte eksperter på området, politi og forrædere, som tidligere var nationale, men som nu aktivt bekæmper vort folks ret til overlevelse. Serien er spækket med nyhedsklip og film fra de forskellige organisationers aktiviteter.

Det er en tydeligt forudindtaget propagandistisk og anti-national serie og meget af seriens fokus er på at forsøge at forbinde de forskellige repræsentanter med våben og terrorhandlinger – og eksempelvis Anders Behring Breivik og hans gerninger på Utöya i 2011, får stor opmærksomhed.

Det skal dog bemærkes, at også andre problemstillinger behandles, som er ret interessante og noget mere objektive, såsom om forbud virkelig er den rigtige vej at gå for at stoppe os, og om forskellige individer måske bare bliver endnu mere radikaliserede, hvis man tramper på dem og udsætter dem for alvorlig undertrykkelse.

Skærmbillede fra Viaplay.se.

Fra Den Nordiske Modstandsbevægelse deltager lederen Simon Lindberg, æresmedlemmet Vera Oredsson og den ansvarlige udgiver for denne side, Emma Karlsson. De gives meget begrænset taletid, men kan stadig relativt åbent og uredigeret svar på spørgsmål om deres liv, om organisationen og om deres holdninger.

Ydermere medvirker også det tidligere medlem Jimmy Thunlind – først som repræsentant og positiv over for nationalsocialismen og i senere episoder som forræder og åbenlyst fjendtlig over for Modstandsbevægelsen.

Selvom serien rummer visse gode dele, skal det alligevel gøres klart, at det meste er ren skidt af den karakter, vi har set flere gange før i de år, hvor nationalister portrætteres i etablerede medier. For journalisten Henrik Evertsson, der tidligere fulgte Den Nordiske Modstandsbevægelse i den langt mere objektive, og dermed også mange gange bedre dokumentar, Racekrigerne, er der endda tale om et rigtig lavvandsmærke, hvor han viser sig at være lige så falsk og uinteresseret i rent faktisk at bedrive ægte journalistik som sine andre kolleger i branchen.

Den Nordiske Modstandsbevægelses leder, Simon Lindberg.

Den Nordiske Modstandsbevægelses officielle podcast Ledarperspektiv udkommer i aften med et særligt afsnit, hvor Simon Lindberg og Fredrik Vejdeland diskuterer serien og reagerer på nogle af de løgne og grimme propagandatricks, der bruges mod organisationen. Vi har allerede været i kontakt med Lindberg for at finde ud af, hvilke han synes er de tre værste ting ved serien, så du, der læser dette, kan tage disse ting med dig, hvis du vælger at se den. Han svarede som følger:

Ja, for det første forsøger man at forbinde os med terrorisme, selvom vi er en civil og legal Modstandsbevægelse. Vi er på ingen måde pacifister, men vi bruger kun vold i selvforsvar.

For det andet forbinder man os med Israel-elskende kontrajihadister ved her at lade både os og dem gå under det meget misvisende fællesnavn »højreekstremister«. Jeg vil virkelig præcisere, at Paludans Stram Kurs og Norske SIAN i mange spørgsmål er så langt, som man kan komme fra Modstandsbevægelsen, og at vi ikke ønsker at blive forbundet med dem på nogen måde. Det er og vil altid være race, der er problemet og løsningen – aldrig religion.

Den tredje værste ting ved serien er nok de løgne, som Jimmy Thunlind spytter ud for at skabe en reaktion og forsøge at gøre sig selv interessant. Thunlind, eller Marklund som han i hvert fald for nylig blev kaldt, inden han fik en beskyttet adresse, er intet andet end en forræder, der i dag gør alt, hvad han kan for at skade den nationale bevægelse og hjælpe verdenseliten med at udskifte vort folk. Heldigvis for os er han ikke særlig dygtig til det han laver, men han kan stadig nå at snyde en eller anden idiot og derfor er det også værd at nævne ham her som en af ​​de tre ting.

Lindberg siger videre, at han ikke anbefaler nogen at betale for at se serien, men hvis man er opmærksom og forberedt på løgnene og vinklen, eller spoler frem for kun at se de dele, hvor Modstandsbevægelsens repræsentanter deltager, så »kan det vel gå at spilde et par regnfulde eftermiddage på det, hvis man alligevel allerede betaler for Viaplay eller støder på indholdet på anden vis«.

Ledarperspektiv afsnit 81 kan findes her på siden fra klokken 22.00 i aften. Omgivet af fjender har premiere i alle nordiske lande på Viaplay klokken 00.01 i aften. En længere artikel om Jimmy Thunlind / Marklund udkommer her på Nordfront i morgen.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //