Den norske statsminister omfavner efter skudepisoden i Oslo det muslimske miljø

NORGE: Fra talerstolen i Oslo Domkirke bad den norske statsminister Jonas Gahr Støre alle om at stå sammen med landets muslimer efter skudepisoden mod en homobar i Oslo.

Illustrationsbillede. Foto: Magnus Fröderberg, Creative Commons Attribution 2.5 dk.

Under en sørgegudstjeneste i Oslo Domkirke søndag holdt statsminister Jonas Gahr Støre en tale som en gestus for de døde og efterladte efter skudepisoden mod en homobar i Oslo, hvor 2 er bekræftet døde og 21 såret. Gerningsmanden, der var kurder, blev kort efter anholdt og sigtet for terrorhandlinger.

I skærende kontrast til, hvad arbejderpartiets politikere ville opfordre til, hvis en såkaldt »højreekstremist« havde begået forbrydelsen, talte Støre om at stå sammen med landets muslimer efter hændelsen.

– Fra talerstolen i Oslo Domkirke vil jeg henvende mig direkte til norske muslimer. Jeg ved, at mange følte en uro i sig, da det viste sig, at gerningsmanden tilhører et islamistisk miljø. At mange oplever frygt og uro. Frygt for at blive mistænkt og stillet til ansvar for en handling, der er så langt væk fra deres overbevisninger og værdier. Vid dette: Vi står sammen. Vi er ét fællesskab, og vi er sammen ansvarlige for fællesskabet.

Læs også:
Pride aflyses – Kurder sigtet for terrorhandling


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Man kunne komme med præcist den samme udtalelse om nationalister efter Christchurch massakren, men i stedet valgte magthaverne censur og undertrykkelse i hele vesten. Så hvad er forskellen mellem disse to grupper? Det er sådan set meget simpelt. Den ene er en reel politisk trussel, det er den anden ikke.

  • Besynderlig frembrusning. De “sørgelige” er dog uden for rækkevidde.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //