Oslo Pride aflyses – Kurder sigtet for terrorhandling

NORGE: En 42-årig kurder er sigtet for terrorhandling efter skudepisode ved to natklubber i Oslo. To mennesker er meldt døde og 21 sårede.

Illustrationsbillede. Foto: CC Public Domain.

Det var lige efter klokken 01.00 i nat, at en 42-årig kurder med norsk statsborgerskab åbnede ild på to natklubber i Oslo, Per på Hjørnet og London Pub, som skal være populære blandt homoseksuelle. To personer er bekræftet døde og mindst 21 er såret, hvoraf 10 er alvorligt såret.

Kurderen er tidligere dømt for narkotikaforbrydelser, vold og overtrædelser af knivloven. Politiet fortæller samtidig, at han er kendt af efterretningsvæsnet.

Politiet har ikke oplyst, om iraneren er kendt for nogen ideologisk eller religiøs baggrund. Han er nu sigtet for drab og terrorhandling.

To våben er blevet beslaglagt. Begge er beskrevet som ældre modeller.

– Det er ikke moderne våben, kommenterer Christian Hatlo i Oslo-politiet under et pressemøde.

 

Alle »pride«-arrangementer er blevet aflyst

London Pub er kendt som en klub, hvor seksuelt afvigende mennesker interagerer. Uden for bygningen hænger blandt andet forskellige former for regnbueflag.

Politiet efterforsker derfor teorier om, at skyderiet kan handle om «hadkriminalitet«.

I dag ville der blive afholdt et større «pride-optog« i Oslo, men arrangørerne melder, at alle former for sådanne arrangementer nu er aflyst i Oslo.

 

Tager højde for nye angreb

Politiet forklarer under pressemødet, at man hæver beredskabsniveauet i Oslo, samtidig med at man undersøger, om skytten kan have haft medhjælpere. Billeder fra skyderiet og gerningsmandens anholdelse bliver nu spredt på sociale medier.

 


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • Søren kam says:

  I morgen vil selvsamme bøsser, politifolk og politikere igen proklamere ” den ekstreme højrefløj” som den største samfundstrussel. Men dejligt at bøsseparaden blev aflyst

 • ZogBerg says:

  Jeg tror desværre de fleste overser den dybere mening med det her nonsens. Nej bøsseparaden bliver ikke aflyst. Det er lidt samme tankegang som da folk tænkte i sommeren 2021, “nej nu forsvinder restriktionerne (og alle vores problemer), jubii”.

  Det eneste der vil fungere er rigtig modstand.


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //