Den russisk-ortodokse kirke støtter lov mod homopropaganda

RUSLAND: Den nye lov mod at propagandere for homoseksualitet i samfundet er støttet af den russisk-ortodokse kirke. En talsmand for den russiske kirke mener dog, at det er forkert at chikanere folk på grund af deres seksuelle orientering.

Patriark Kirill af Moskva, Den russisk-ortodokse kirkes overhoved. Foto: The Presidential Press and Information Office, (CC BY 4.0) via Wikimedia Commons.

Rusland er ved at opdatere sin næsten 10 år gamle lov, der forbyder homoseksuel propaganda rettet mod mindreårige. Ifølge det nye lovforslag, som blev enstemmigt vedtaget af Statsdumaen, vil det være ulovligt at sprede homoseksuel propaganda overhovedet, eller overhovedet at påstå, at homoseksuelle forhold er lig med heteroseksuelle.

Lovforslaget har nu støtte fra den russisk-ortodokse kirke, som i modsætning til mange andre kristne kirker og samfund ikke omfavner homolobbyen. Vladimir Legoyda, som er talsmand for den russisk-ortodokse kirke, blev for nylig interviewet og forklarede derefter kirkens holdning.

– At vise sine syndige handlinger, at forsøge at involvere andre i dem, burde være imod loven, siger Legoyda.

Samtidig opfordrer han folk til ikke at chikanere eller ydmyge folk med afvigende seksuelle orienteringer. Rådet til dem, der har homoseksuelle tendenser, er at tale med en præst, eller »i hvert fald en terapeut« for at forsøge at få hjælp, siger Legoyda.

Talsmanden diskuterede også begrebet »at springe ud« som et eksempel på, at folk gør deres seksuelle orientering til en »propagandahandling«. Det gør man nemlig med en forventning om ubetinget støtte og godkendelse fra folk, der ser sig selv som »progressive«. Ifølge Legoyda har det moderne samfund fuldstændig mistet begrebet »privatliv«, hvortil alle former for seksualitet bør begrænses.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //