Det anti-globalistiske computerspil “Heimat Defender: Rebellion” censureres

COMPUTERSPIL: Det nye computerspil “Heimat Defender: Rebellion” er blevet fjernet fra spilplatformen Steam. Spiludviklerne beskriver projektet som “det første patriotiske computerspil”. Jødiske medier kalder spillet for antisemitisk.

Skærmdump: Heimat-Defender.de

Computerspillet Heimat Defender: Rebellion censureres på spilplatformen Steam. Det nye spil er i jødiske medier blevet beskrevet som både “homofobisk, højreekstremt og antisemitisk”. Det er et 2-dimensionelt platformsspil med retro-tema og beskrives at spiludviklerne selv som “det første patriotiske computerspil”.

Spillets handling udspiller sig i et dystopisk Europa anno 2084, hvor antifascister har etableret sine egne områder i de store byer, og det onde selskab “Globohomo Inc.” har overtaget magten i samfundet. Karaktererne i spillet består af nogle kendte identitetsaktivister fra forskellige lande i Europa. Sådan skriver Heimat Defender på sin egen hjemmeside:

Verdenen i Heimat Defender er dystopisk: Et globalt foretagende har taget magten og begynder systematisk at forvandle medborgere til tankeløse forbrugere, såkaldte NPC’ere. Men der findes en modstand….

Tag kontrol over de fire modstandskæmpere Alex Malenki, Outdoor Illner, Martin Sellner og den mørke ridder (Götz Kubitschek) og styr karaktererne gennem den dystre fremtidsvision i et Europa, som vi forhåbentlig aldrig kommer til at se!

Det er tyske, patriotiske borgerinitiativ Ein Prozent som sammen med spilstudiet Kvltgames, har skabt spillet. De beskriver, at spilindustrien er på vej i samme retning som Hollywood, computerspil er i stigende grad præget af multikulturalisme, citerede karakterer, dekadens og politisk korrekthed. Men nu vil Ein Prozent og Kvltgames præsentere noget helt nyt.

Projektet blev annonceret den 14. august i år og blev for nylig frigivet til download på spilplatformen Steam og spillets hjemmeside. Men for nylig blev både spillet og spiludviklerens profil fjernet fra Steam, hvilket betyder, at man ikke længere kan downloade spillet fra spilbutikken Steam.

På trods af censur fra Steam angiver spillets skabere, at spillet er blevet downloadet over 20.000 gange lige siden lanceringen.

Linda Schlegel, som forsker i “online radikalisering”, er bekymret for, at computerspillet kan give folk meninger, som hun ikke er enig i.

– Det er problematisk, fordi det ikke er en åbenbar opvisning af ideologi. Det er et sjovt, gratis og sejt retro-spil, men det kan trække folk ind og være et potentielt første skridt i at komme i kontakt med identitetsbevægelsen”, klynker Schlegel til VICE News.

– Det er fyldt med memes, vittigheder og højreekstremt subkulturelt sprog, der tiltrækker unge identiteter, fortsætter hun.

Hvis man vil teste Heimat Defender: Rebellion kan man hente det gratis på spillets hjemmeside.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Lars Agerbæk med æ says:

    Når ting holder æstetisk, så gør de det fordi de også holder moralsk. Første gang jeg har set et “alt-right” videospil som ligner noget der fungerer. Har altid undret mig over at “alt-right” stilen ikke er mere udbredt inden for videospil -og alt andet for den sags skyld. Mon ikke også vi kommer til at se alt-right spil i 3D i fremtiden. Håber det bliver en del af det NMRs videospils livestream.

  • Christian says:

    Det er grunden til at der er tysk i folkeskolen.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //