Det brutale dobbeltmord på Channon og Christopher – gerningen der blev mørkelagt af medierne

DAGENS DATO 6. JANUAR: På denne dag blev Channon Christian og Christopher Newsom kidnappet, voldtaget og tortureret til døde af en sort bande. Den usædvanligt brutale handling blev herefter mørkelagt af medierne.

Channon Christian og Christopher Newsom.

Racistiske handlinger mod hvide nævnes sjældent i medierne, fordi disse handlinger ikke stemmer overens med forestillingen om hvide som konstante undertrykkere af andre racer. Da parret Channon Christian og Christopher Newsom blev ofre for et usædvanligt brutalt dobbeltmord i 2007, omtalte de fire store aviser i Sverige det ikke med ét eneste ord, så vidt Nordfront kunne finde frem til. I USA, hvor forbrydelsen fandt sted, blev der også lagt skjul på begivenheden, indtil befolkningen begyndte at reagere på mørklægningen.

Om aftenen den 6. januar 2007 forlod Channon Christian (21) og Christopher Newsom (23) en lejlighed i Knoxville, Tennessee, for at tage hen til en ven. En bande på fem sorte personer i alderen 18-25 år ventede på parkeringspladsen. Channon og Christopher blev kidnappet og ført med pistol, i deres egen bil, til en lejlighed to gader væk.

Bilen blev fundet efter to dage af Channons forældre, og på den tredje dag, den 9. januar, ankom politiet til lejligheden og fandt en død Channon, brutalt slået, gruppevoldtaget og smidt i en skraldespand. Christopher blev fundet skuddræbt, nøgen fra taljen og nedad, bundet og brændt ihjel på et nærliggende jernbanespor.

Channon og Christopher døde efter mange timers voldtægt og tortur. Ifølge retsmedicineren i Knox County blev Christopher sodomiseret med en genstand og derefter voldtaget af en person. Under hændelsen havde han bind for øjnene og var kneblet. Han blev derefter slæbt væk, inden han blev skudt i baghovedet, i nakken samt ryggen, inden der blev sat ild til ham.

Det gik endnu værre for Channon, som døde af kvælning efter at have været udsat for brutale tæsk og seks torturhandlinger. I flere timer blev Channon voldtaget af fire negere; hendes vagina, anus og mund blev udnyttet, og hun blev også brutalt behandlet (»savaged«) af en genstand. Skaderne på hendes underliv og analområde var omfattende og forårsagede blødninger. Mens hun var i live, blev hendes krop skrubbet med blegemiddel, som samtidig blev hældt ned i halsen på hende.

Da banden var færdig med hende, blev hun bundet med gardiner og lagner, før hendes ansigt blev dækket af fem affaldssække, indtil hun til sidst blev smidt i en skraldespand med lagner over sig. Retsmedicineren sagde, at Channon stadig var i live på det tidspunkt, men at hun blev kvalt til døde og endte sit liv i skraldespanden.

De fem personer blev dømt for voldtægt, mord, kidnapning og røveri eller for medvirken og tilskyndelse, og de blev idømt hhv. to års fængsel, to livstidsdomme og en dødsdom.

Det er »uklart«, hvorfor det brutale dobbeltmord overhovedet fandt sted, og motivet var angiveligt fra starten blot at stjæle bilen. »Der er absolut ingen beviser for en hadforbrydelse,« udtalte John Gill, rådgiver for distriktsadvokaten i Knoxville County District Attorney’s Office. Medierne gentog dette citat i lang tid fremover.

Medierne fik hurtigt massiv kritik for at dække over det brutale dobbeltmord. Ifølge KnoxNews var det kun lokale medier i Knoxville og nyhedsbureauet AP, der regelmæssigt dækkede sagen, mens den fik »lidt opmærksomhed i andre medier«.

Spørgsmål af denne type var hyppige i den periode, hvor medierne var tavse. Medierne svarede med påstande om, at »racistiske« kræfter »udnyttede« mordet.

Det faktum, at begivenheden næsten ikke fik nogen mediedækning overhovedet, fik folk til at rase på blogs og sociale medier. Countrysangeren Charlie Daniels spurgte på sin hjemmeside, hvorfor han næsten ikke havde hørt noget om sagen i sin hjemby Nashville, som ligger kun 24 miles fra Knoxville. Han udtalte: »Der var sandsynligvis ikke fem begivenheder i landet på det tidspunkt, der kunne have været vigtigere end dette. Det er helt uretfærdigt over for disse unge menneskers minde at undlade at informere folk om, hvad der skete med dem.«

Glenn Reynolds, der er juraprofessor ved University of Tennessee, fortalte lokale medier, at de amerikanske medier har en »skabelon« for, hvordan man rapporterer om forbrydelser begået af hvide mod sorte, men ikke i sager hvor rollerne er omvendte. Han bemærkede: »Jeg tror, at det ville have fået national dækning hurtigere, hvis det havde været et sort par, der var blevet kidnappet og dræbt af fem hvide mennesker.«


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Hver evig eneste dag har sorte dræbt hvide.

    https://t.me/everyday1350


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //