Det svenske militær indsættes imod banderne

SVERIGE: Under en pressekonference fredag meddelte statsminister Ulf Kristersson, at Forsvaret vil bistå politiet i kampen mod de kriminelle bander. Man vil også ændre lovgivningen for at udvide politiets mulighed for at få hjælp fra Forsvaret.

Statsminister Ulf Kristersson og justitsminister Gunnar Strömmer under fredagens pressemøde. Foto: Sveriges Regering.

På torsdag vil regeringen give Forsvaret og Politiet til opgave at samarbejde inden for gældende lovgivning vedrørende bekæmpelse af de kriminelle bander. Dette meddelte statsminister Ulf Kristersson (M) og justitsminister Gunnar Strömmer (M) under en pressekonference fredag.

Ifølge Kristersson vil det primært gælde områder, hvor loven allerede tillader Forsvaret at involvere sig.

— Ekspertise inden for sprængstoffer, helikopterlogistik, analytisk ekspertise, målevaluering, IT-forensisk arbejde, men der er også andre områder, siger statsministeren.

Men regeringen har også til hensigt at ændre love for at give politiet endnu større mulighed for at få hjælp fra Forsvaret inden for områder, hvor loven i øjeblikket ikke tillader det. Ifølge statsministeren gælder dette især “gråzoner,” hvor det “ikke er åbenlyst, hvilken trussel” man skal bekæmpe.

Desuden vil FRA (Sveriges efterretningstjeneste, red.) få til opgave at overvåge organiseret kriminalitet. Fra og med søndag træder en ny lov i kraft, hvor politiet får lov til at aflytte telefoner og anden kommunikation uden mistanke om forbrydelse, hvilket regeringen tidligere har hævdet er et vigtigt redskab for at stoppe bandernes skyderier og anden kriminalitet.

Under pressekonferencen kritiserede Kristersson også Socialdemokraternes leder, Magdalena Andersson, som fredag opfordrede folk til at “stoppe med at tage stoffer.”

— Jeg vil ikke nedvurdere enkeltpersoners indsats, men i sidste ende er det statens ansvar at sikre, at organiseret kriminalitet ikke dræber en person om dagen i Sverige, siger Kristersson.

Statsministeren erkendte også, at situationen i Sverige er helt enestående i Europa.

— Narkotika og økonomisk kriminalitet findes i alle lande i hele Europa, men der findes ikke noget land, der har tilnærmelsesvis den kriminalitet, vi har i Sverige.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Søren kam says:

    Borgerkrig ?

  • Borgerkrigen kommer til hele Europa!! Starter den i Sverigstan, Tyskland eller Frankrig først???? For derefter at sprede sig.,….. Vores “gæster” er i vores naboland ved at afprøve styrke i mod deres “venlige værter”, eftersom de har så godt som nedlagt forsvaret og kvindagtiggjort det resterende….., så ser vores kultur og raceberigere det som en mulighed for at overtage landet!!!Jeg tror at den egentlige borgerkrig først begynder om omkring 5 år??, men jeg kan godt fejlregne tidspunktet… De anser os for at være dekadente, og i vores lederes tilfælde har de ret!!!! Jeg kan kun opfordre alle retsindede til at bekæmpe dekadencen ,og forberede sig på borgerkrigen, ved at aftjene værnepligten og dyrke kampsport/kampsport!

  • Det hele starter med en selv. Man kan ikke kritiser andre hvis man selv er en fed degenereret taber.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //