Disney fjerner klassiske børnefilm – anses for at være »racistiske«

KULTURMARXISME: Streamingtjenesten »Disney+« fjerner klassiske børnefilm som Dumbo, Peter Pan og Aristocats med henvisning til scener som kan tolkes som »racistiske«.

De klassiske børnefilm Aristocats og Dumbo. Foto: Twitter.

Disneys egen streamingtjeneste, »Disney+« har fjernet blandt andet børnefilmene Dumbo, Peter Pan og Aristocats efter at have opdaget scener, der menes at være »racistiske«.

Det jødiske filmselskab har gennemført en »indholdsanmeldelse« af flere film, som man mener, at disse tegnefilm har overtrådt. Allerede i efteråret blev advarsler om »racistisk indhold« inkluderet i filmene Lady og Vagabonden og Dumbo.

Blandt andet er det blevet påpeget, at indianere, der har været med i filmen Peter Pan, er blevet kaldt »Rødhuder«. I Aristocats’ tilfælde beklager man sig over, at en kat ved navn Shun Gon forsøger at efterligne en asiat med skrå øjne og store tænder. Dumbo er selvfølgelig også racistisk, siger de, fordi der er en gruppe syngende krager i filmen, som man mener er stødende for afrikanere.

Beslutningen om at fjerne børnefilmene er taget af en gruppe »eksterne eksperter«, som har gennemgået klassikerne. De skulle se, om filmene havde indhold, der »repræsenterede et globalt publikum«.

Mange forældre er blevet chokeret og oprørt over censuren. En forælder fortæller The Daily Mail:

Jeg ville se Peter Pan med min datter, men jeg kunne ikke finde den nogen steder. Så indså jeg, at den var forsvundet og blev fjernet fra børnenes konti. Jeg blev chokeret.

Filmene er hidtil kun blevet fjernet fra børnekonti på streamingtjenesten, mens konti tilhørende voksne stadig kan vise filmene. Filmene, som »ekspertgruppen« ikke kan lide, mærkes med en orwellsk advarselstekst, der lyder:

Dette program indeholder negative skildringer og/eller misbrug af mennesker eller kulturer. Disse stereotyper var forkerte dengang og er forkerte nu.

I stedet for at slette dette indhold vil vi vise dets skadelige virkninger, lære af det og starte en debat for at skabe en mere inkluderende fremtid sammen.

Vi kan ikke ændre fortiden, men vi kan erkende den, lære af den og gå videre sammen for at skabe en fremtid, vi kun kan drømme om i dag.

Filmselskabet blev i sin tid grundlagt af den jøde-bevidste tysk-amerikanske Walt Disney. Disney var ophavsmand til mange tegnefilm, der værdsættes af generation efter generation. Han var også en aktiv modstander af den jødiske påvirkning af Hollywood.

I dag ejes The Walt Disney Company ironisk nok af jøden Bob Iger.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Disney 👎


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //