Disney mister selvstyre i Florida

USA: Det republikansk-styrede Florida ophæver nu Disneys selvstyre, som det længe har nydt i et område af staten, efter Disney åbenlyst kritiserede lærere for ikke længere at have lov til at »undervise« små børn om »kønsidentitet« og seksuel orientering.

Floridas guvernør Ron DeSantis. Foto: Gage Skidmore from Peoria, AZ, United States of America, CC BY-SA 2.0, via Wikimedia Commons.

I mere end 50 år har Disney haft selvstyre svarende til det som et amt i Florida, i et område omkring virksomhedens forlystelsespark uden for Orlando. De mister den nu, efter at den republikansk-styrede stat besluttede at ophæve den.

Baggrunden er, at det politiske styre i staten for nylig besluttede at forbyde lærere at »undervise« børn op til tredje klasse i fagene »kønsidentitet« og seksuel orientering. Lærernes evne til at tale med børn om sådanne sager ser ud til at være en hjertesag for Disney, som åbenlyst kritiserede lovgivningen.

Selvstyret blev oprindeligt givet efter lobbyvirksomhed fra virksomheden, motiveret af det faktum, at de to amter, som området ligger på, Orange og Osceola, ikke havde de nødvendige ressourcer til at levere de nødvendige tjenester til det område som Disney dengang byggede på.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //