Dødsdømt nordafrikansk terrorist nu på fri fod i Danmark

DANMARK: Den 53-årige marokkaner Omar Maarouf, der i 2003 blev dømt til døden for terrorisme i Marokko, er overraskende blevet løsladt. Han bor nu på Nørrebro i København.

Temabillede. Foto: YouTube.

Den 53-årige marokkaner Omar Maarouf, der i 2003 blev dømt til døden for terrorisme i Marokko, er overraskende blevet løsladt. Han bor nu på Nørrebro i København, hvor han lever af integrationsydelse og modtager behandling på et center for torturofre.

Omar Maarouf blev i 90’erne og 00’erne kendt som islamist med kontakter til terrorgruppen Al- Qaeda. I 2003 blev han anholdt under en rejse til Marokko og i juli samme år dødsdømt for at tilhøre terrornetværket Salifistisk Jihad, der mistænkes for en række selvmordsangreb.

Han tilstod oprindeligt at tilhøre gruppen, men trak tilståelsen tilbage. Hans advokat i Marokko oplyser, at han blev benådet af kongen, og den 18. november 2016 blev han løsladt fra fængslet. Han flyttede tilbage til Danmark i januar 2017.

Om de anklager, han blev dømt for, siger han:

»Jeg er ikke skyldig. Det er ikke mig. Det er ikke Omar. Jeg føler, at der er en krig mod en type muslimer. Jeg tror, at det er derfor, der er sket alt dét her.«

 

Frit lejde for terrorister i Danmark

Udenrigsministeriet ønsker ikke at oplyse, hvorvidt det har presset på for at få Omar Maarouf benådet, men formanden for Folketingets Udenrigspolitiske Nævn, Søren Espersen fra Dansk Folkeparti, kalder situationen »grotesk« og mener, at Omar Maarouf skal sendes tilbage til afsoning i Marokko:

»Jeg synes, at det var en god idé at sende ham til Marokko lynhurtigt og så få en aftale med marokkanerne. Det ved jeg, at man kan få. At den dødsdom, de har, kan blive ændret til livsvarigt fængsel. Jeg ser ikke nogle problemer i det. Marokko er et rigtigt fornuftigt land at samarbejde med på mange områder, og det kunne vi sagtens få klaret her også,« sagde Søren Espersen.

Han tilføjer, at »det ikke er første gang, at man oplever, at nogen der har alvorlige fængselsstraffe – ham her står oven i købet til dødsstraf i Marokko – færdes frit i Danmark og går rundt og får social bistand og alle mulig forskellige behandlinger.«

»Der er sket det, at vi har sådan nogle underlige forkvaklede holdninger om, at folk ikke må sidde for længe i fængsel, som for eksempel fængselsstraffen i Marokko ville være. Vi kunne sagtens have fået en aftale med Marokko om, at den dødsstraf blev ændret til et livsvarigt fængselsophold, der så ville blive livsvarigt. Men det gør vi ikke. Det er vi ikke interesseret i. Vi vil hellere sørge for, at de folk, som render rundt og flirter med terrorisme og dømmes for terrorisme, bare får en eller anden form for frit lejde i Danmark.«

 

Maaroufs koblinger til Al-Qaeda

Omar Maarouf blev første gang kendt i den danske offentlighed i marts 1998, da han opholdt sig i en lejlighed i Bruxelles, der blev stormet af det belgiske antiterror-politi efter en ildkamp på ni timer. I lejligheden fandt politiet sprængstof, detonatorer, våben, ammunition, falske pas og ID-papirer, håndskrevne noter om fremstilling af bomber og bøger om hellig krig. Belgisk politi fandt også i Omar Maaroufs lommebog et telefonnummer på palæstinenseren Abu Zubaydah; den person, Osama bin Laden lod rekruttere folk til sit terrornetværk Al-Qaeda. Syv af de ni personer i lejligheden blev dømt for terrorvirksomhed, to blev frikendt, herunder Omar Maarouf.

Maarouf siger i dag, at det var tilfældigt, at han opholdt sig i lejligheden:

»Det var første gang i mit liv, at jeg var i Bruxelles. Vi havde bestilt værelse på et hotel, men pludselig kommer én og siger: Nej, I skal ikke bo på hotel, bo hos mig; så spiser vi sammen – og så skete alt dét.«

Han fastholder, at han ikke kender det telefonnummer, der stod i hans lommebog, og heller ikke Al-Qaeda-lederen, det tilhørte.

Kilde:
Information


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • Jeffrey Daugherty: “The raised fist has always been the symbol of communist revolution.” https://youtu.be/HQMbwn3z5es?t=1794 . I am watching his informative videos, and he defends white people.

 • Overraskende?

  Overraskende for hvem?

  Det er standard procedurer for alle danske regeringer siden den loven om nationalt selvmord trådte i kraft i 1983.
  Bevares, den nuværende regering er ekstra ihærdig mht at destruere Danmark


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //