Donald Trump tabte fordi han svigtede hvide amerikanere

USA: Den tidligere republikanske politiker James Allsup deler sit syn på hvorfor Donald Trump ser ud til at have tabt genvalget.

Billede: Associated Press.

Resultatet af præsidentvalget i 2020 er fuldstændig omvendt af Van Jones’ berømte “Whitelash”-beskrivelse af valget i 2016. Efter mange års omhyggelig undersøgelse af hvide amerikaners valgvaner – og øvelser på ungarere – konkluderede Arthur J. Finkelstein og Donald Trump korrekt, at appellere til USA’s længe ignorerede “glemte” (hvide) mænd var nøglen til en republikansk sejr i 2016.

Gennem hele sit præsidentskab brød han gentagne gange sine løfter til den hvide arbejderklasse, der bragte ham sejr i 2016. Og det ser ud til i skrivende stund, at denne beslutning har kostet ham genvalg.

Meget er blevet sagt om potentialet for valgsvindel i flere stater. En vis grad af bedrageri har næsten helt sikkert fundet sted – men ansvaret for denne fusk falder på Trumps skuldre. I sidste ende var det ham, der hævdede, at der blev afgivet 1,8 millioner falske stemmer i 2016 – og derefter personligt opløste Kris Kobachs dårligt finansierede kommission for at beskytte mod valgsvindel, før den kunne give resultater.

Derudover er Trump ansvarlig for ikke at udnævne Kobach til chef for det amerikanske sikkerhedsministerium, en stilling, som han ville have været i stand til at dirigere føderale ressourcer for at sikre integriteten ved valget i 2020. I stedet nægtede Trump at give sin støtteerklæring til Kobachs senatorkampagne i Kansas.

Når det er sagt – og selvom Trump vinder i sidste ende gennem en juridisk beslutning, vil dette valg ikke være så tæt på grund af valgsvindel.

Trump ville have vundet med endnu større margin, end han gjorde i 2016, hvis han simpelthen havde holdt sine løfter til sin hvide arbejderklassebase.

Valgdagens afstemninger viser dette klart. Data indsamlet af CNN viser, at mellem 2016 og 2020 gik Trump  frem blandt alle demografiske grupper og kønsgrupper, med undtagelse af hvide mænd.

Foto: CNN.

I sin økonomiske retorik før COVID understregede Trump-administrationen “lav-sort” og “lav-latinamerikansk” arbejdsløshed. Muligvis var Trumps lovgivende kronepræstation, “The First Step Act”, en gavepakke til voldelige sorte og latinamerikanske kriminelle og jødiske svindlere.

Listen over fejl og forræderi overlapper hver eneste sag, der var vigtig for Trumps hvide base i 2016: fra at beskytte “Purdue Pharma” [det farmaceutiske selskab, der primært er ansvarlig for opioid-epidemien i USA, der især har ramt hvide amerikanere, red. anm.] fra retsforfølgning, det dramatiske fald i udvisningen af ​​ulovlige indvandrere, Trumps omfavnelse af sorte kriminelle, der tjente som gnist for nationale optøjer, en fuldstændig manglende evne til at slå ned på vold fra Antifa osv.

Foto: Pew Research.

Hvide mænd – rygraden af Trumps vælgere i 2016 – er blevet fuldstændig forladt af Trump-administrationen. Som Hunter Wallace skrev i Occidental Dissent: “Donald Trump tog hvide mænd for givet og betalte prisen.”

Trumps støtte kollapsede også langs klasselinjer. Valgsdagsmålinger fra The New York Times viser, at Biden slog Trump med 13 procentpoint blandt vælgerne, der tjener mellem $ 50.000 og $ 99.000 om året, med andre ord arbejderklassen.

Den eneste indkomst-demografi, som Trump vandt, var den øvre middelklasse, dem der tjener mellem 100.000 og 199.000 dollars om året.

Foto: Dissident-Mag.com.

Dette klasseskel giver god mening i lyset af Trump-administrationens behandling af coronavirus-støtte. I stedet for at udvide støtten til dem, der havde mistet indkomst pga. coronarelaterede nedlukninger, valgte Trump-administrationen at droppe støtteforanstaltningerne, mens republikanerne svor at standse enhver forlængelse af støtteforanstaltningerne “over [deres] lige.”

Medlemmerne af den øvre middelklasse har oftere stillinger, hvor man kan arbejde hjemmefra i modsætning til arbejderklassen, og følte således mindre effekt af coronarelaterede nedlukninger og arbejdsforstyrrelser.

Dette valg vil blive genstand for utallige obduktioner og analyser i de kommende uger. Der vil blive gjort en enorm indsats for at styre samtalen væk fra faktisk at forstå, hvad der skete, og mod en ny sæson med juridisk drama og politisk intriger.

Sandheden om hvorfor Trump tabte er vigtig. Det handlede ikke om brevstemmer, Demokrat-kontrollerede byer eller døde vælgere – skønt denne sædvanlige Demokratiske valgsvindel næppe hjalp. Trump tabte, fordi hans administration og kampagne vendte ryggen til de hvide vælgere, der fik ham valgt i første omgang – og vigtigst af alt, så vi igennem løgnen og faldt ikke for det igen.

/ James Allsup

Via:
Dissident Mag


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //