Efter koncerten i weekenden – politiet efterforsker begivenheden for »hetz mod folkegrupper«

MENINGSDIKTATUR: I sidste weekend blev der afholdt en nævneværdig koncert for nationalsindede på Sveriges vestkyst. Politiet efterforsker nu begivenheden for »hetz mod folkegrupper«.

Foto: Nordfront.se.

I sidste weekend blev der afholdt en nævneværdig koncert på vestkysten hvor også medlemmer af Den Nordiske Modstandsbevægelse deltog. Deltagende bands var Mellior Ante, Angry White Men, Endless Pride og Nordic Storm.

Arrangementet forløb »enormt godt«, beskrev arrangørerne. Men nu vil politiet undersøge kulturbegivenheden. De har indledt en undersøgelse af om der er foregået »hetz mod folkegrupper« – altså hadprædiken.

– Enhver har dybest set ret til at samles og have en privat fest, men at råbe »Sieg Heil« eller lave »Hitlerhilsener« i fællesskab, det er en helt anden sag, siger politichef Jenny Wester til Sveriges Radio.

Hun henviser til en video, der blev spredt fra showet, hvor nogen eller nogle påstås at have begået disse »frygtelige« forbrydelser.

– Hetz mod folkegrupper er en alvorlig forbrydelse, siger politikvinden.

Journalisten spørger hende derefter, om de påståede »Hitler-hilsner« kan have været rettet mod nogen.

– Det kunne være. Vi har gjort det sådan her, politiet har efterfølgende udarbejdet en rapport. Det er baseret på de oplysninger, som medierne har frigivet, siger Wester.

Forbrydelsen vil dog ikke blive efterforsket af det lokale politi. Det skal i stedet sendes til politiets »had- og demokratigruppe« i Göteborg.

Se billeder fra koncerten nedenfor:

Melior Ante. Foto: Nordfront.se.

Angry white men. Foto: Nordfront.se.

Endless Pride. Foto: Nordfront.se.

Nordic Storm. Foto: Nordfront.se.

  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Ved sådanne forbrydelser skal der ikke mangle recurser til efterforskningen, jeg vil foreslå at man tager mandskab fra efterforskningen af mindre alvorlige forbrydelser som grov vold, voldtægt, organiseret kriminalitet osv.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //