Efterlyst: Sigtet for drab og for at skære øre af offer

MULTIKULTUR: En 24-åring racefremmed hollandsk statsborger, Yahye Mohamed Omar, der er sigtet for at give en 28-årig mand så alvorlige hovedlæsioner, at han døde, og efterfølgende skære øret af endnu et offer er efterlyst.

Den efterlyste racefremmede Yahye Mohamed Omar. Skærmdump: Frihedensstemme.dk.

Københavns Politi beder om offentlighedens hjælp til at finde den 24-årige racefremmede hollandske statsborger Yahye Mohamed Omar, der er mistænkt for sammen med en 20-årig medsigtet at stå bag drabet på en 28-årig mand på et hotel i København og et groft knivoverfald i Silkegade, hvor offeret fik skåret sit venstre øre af. Det skriver Ekstra Bladet.

Ifølge politiet anses han som farlig, og man skal derfor ikke forsøge selv at tage kontakt til den 24-årige, men kontakte politiet.

Ifølge en pressemeddelelse fra Københavns Politi, er der er indikationer på, at den eftersøgte befinder sig i udlandet. Han er derfor også efterlyst internationalt.

– Vi har en formodning om, at han befinder sig i udlandet. Muligvis i Sverige, Norge – omkring Oslo eller det nordlige Tyskland, som vores indledende efterforskning peger i retning af. Men da den mistænkte er hollandsk statsborger og har bånd til Storbritannien, så søger vi også efter ham i de lande, siger politikommissær Kenneth Jensen fra Afdelingen for personfarlig kriminalitet i Københavns Politi.

– Det var et særdeles brutalt overfald, så vi har en intensiv efterforskning for at få Yahye Mohamed Omar bag tremmer. Vi har et godt samarbejde med vores kolleger i udlandet, men vi har brug for borgernes hjælp. Så hvis nogen ved noget om, hvor han befinder sig, skal man ringe til os på 1-1-4, opfordrer han.

I pressemeddelelsen fremgår det, at Yahye Mohamed Omar er offentligt efterlyst for knivoverfaldet i Silkegade, men ifølge sigtelsen i dommervagten er han ligeledes er efterlyst for drabet på en 28-årig på et hotel i Strandgade. Det fremgår af sigtelsen, at de to mænd har begået både drabet og knivoverfaldet i Silkegade ‘i forening’.

Politiet efterlyser endnu kun den 24-årige offentligt for knivoverfaldet i Silkegade, fordi i dén sag er mistanken ’særligt bestyrket’. Ellers må en person nemlig ikke efterlyses i offentligheden.

Men Yahye Mohamed Omar blev i dommervagten også sigtet for drabet på hotellet. I det forhold er mistanke-grundlaget mod ham lavere, nemlig ’begrundet’. Det er nok til en varetægtsfængsling, men ikke til en offentlig efterlysning. Derfor nævner politiet ikke drabet på hotellet i efterlysningen af Yahye Mohamed Omar.

Drabet på den 28-årige mand skete, ifølge sigtelsen, søndag 15. maj mellem klokken 06.30 og 06.41 på værelse 325 på hotel NH Collection i Strandgade 7. Han fik svære kvæstelser i hovedet, men blev først fundet ved 13-tiden søndag, hvor han blev kørt på hospitalet i kritisk tilstand. Han døde i mandags klokken 19.25.

Knivoverfaldet, som de to mænd også sigtes for at have begået i forening, skete kun tre timer efter overfaldet på hotellet – nemlig mellem klokken 09.24 og 09.42 søndag – i lejlighedshotellet i Silkegade 3A i København. Mændene skar venstre øre af det 25-årige offer, skar kinden op på ham og gav ham flere snitsår på benene.

Den 20-årige sigtede, der blev fremstillet i dommervagten, nægtede sig skyldig i begge forhold, men kunne dog erkende ‘almindelig’ vold mod offeret på hotellet.

Grundlovsforhøret fandt sted bag lukkede døre af hensyn til politiets fortsatte efterforskning af begge sager.

Politiet kender endnu ikke motivet til de to brutale overfald, men mener, at der er en sammenhæng mellem drabet og knivstikkeriet i Silkegade, hvor politiet har talt med offeret. Hverken de to ofre eller de to sigtede har nogen kendte relationer til bandemiljøet.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //