Egypten kritiserer Netflix’ sorte Kleopatra

HISTORIE: Netflix’ kommende dokumentarserie “Queen Cleopatra” møder hård kritik fra forskere over hele verden. Nu har en advokat i Egypten sagsøgt Netflix for at portrættere Kleopatra som en sort afrikaner.

Netflix promoverer i øjeblikket sin kommende dokumentarserie “Queen Cleopatra”, produceret af Jada Pinkett Smith. I serien portrætteres den egyptiske dronning som en sort afrikaner, selvom Kleopatra stammer fra det ptolemæiske dynasti, som har græsk-makedonsk oprindelse.

Flere forskere anklager nu Netflix for “blackwashing” og for ikke at holde sig til etablerede fakta.

I The Spectator skriver David Abulafia, professor i middelhavshistorie ved Cambridge University, at han “forstår”, at Netflix ønsker at finde “afrikanske heltinder”, men at man må holde sig til fakta.

– “Det er lettere [at holde sig til fakta], når det kommer til dronning Kleopatra VII af Egypten end næsten nogen anden fra den æra”, skriver Abulafia.

Han påpeger også, at inden for ptolemæiske dynasti blev der ofte gift med andre grækere og endda inden for den samme familie, så eventuelle afrikanske gener hos Kleopatra kan udelukkes.

Trukket for retten i Egypten

I Egypten er kritikken af, hvordan Netflix fordrejer landets historie, blevet stærkere og stærkere. Advokaten Mahmoud al-Semary har endda indgivet et sagsanlæg for at få Netflix lukket i landet, ifølge Egypt Independent.

I sagsanlægget står der, at “Queen Cleopatra” er en hån mod egyptisk historie og indeholder “afrocentrisme”, som underminerer den egyptiske identitet.

Egypt Independent citerer også arkæologen Zahi Hawass, tidligere egyptisk kulturminister, som anklager Netflix for at forfalske historien.

– “Dette er helt falsk. Kleopatra var græsk, hvilket betyder, at hun var blond, ikke sort”, siger han.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Lyder godt der er nogle der sender dem i retten, netflix er en stor jøde fabrik, ned med hjernevaskerne!


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //