Elev blev ikke kaldt »hen« af lærer – får 150.000 kr. i skadeserstatning

NORDEN: På trods af, at eleven havde »informeret« skolen om, at eleven skulle benævnes som »hen«, valgte en lærer ikke at gøre det. Nu har diskrimineringsombudsmanden besluttet, at skolen skal betale 150.000 kroner i skadeserstatning til eleven.

Temabillede af et klasselokale. Foto: Ajenw, CC BY-SA 4.0, via Wikimedia Commons.

Da en elev, der identificerer sig som »non-binær«, startede på en skole i det centrale Sverige, informerede elevens forældre en lærer og en undervisningsassistent om, at eleven gerne ville blive tiltalt med det kønsfornægtende udtryk »hen«.

Læreren skal så have sagt, at hun ikke kunne gøre det i tiltale, hvorefter forældrene kontaktede rektor.

Det førte angivelig ikke til, at den såkaldte ikke-binære elev blev kaldt »hen«, hvorfor skolen således blev anmeldt til den svenske diskrimineringsombudsmand (DO).

DO har nu afgjort, at den ansvarlige for skolens drift har diskrimineret eleven og »brudt sin udredningspligt og pligten til at iværksætte foranstaltninger«, beretter TT.

DO anmoder nu skoleledelsen om at betale en skadeerstatning på 150.000 svenske kroner til eleven senest 1. marts. Sker det ikke, vil de tage det i retten.

Dette erstatningsbeløb overstiger langt standardbeløbet for erstatning, hvis en person bliver dræbt i Sverige, hvilket er omkring 60.000 kroner. I tilfælde af voldtægt er standardbeløbet for erstatning 100.000 kroner.

Kilder:
Aftonbladet


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //