Elon Musk har gennemført købet af Twitter: »Fuglen er befriet«

TEKNOLOGI: Elon Musk har formelt købt Twitter, skriver flere medier. Han skal derefter have fyret flere topchefer i virksomheden. Fredag ​​morgen skriver han, at »fuglen er blevet befriet«.

Elon Musk skulle have overtaget Twitter og fyret flere topchefer i virksomheden. Foto: Skærmbillede / Youtube

Det ser ikke ud til, at der er kommet nogen officiel bekræftelse fra selskabet selv endnu, men både Finansavisen,  Reuters, Financial Times, Bloomberg, New York Times og flere andre medier melder, at købet er gennemført.

Elon Musk skulle allerede have fyret flere af virksomhedens topchefer kort efter, at han tog over i torsdags, herunder CEO Parag Agrawal og finansdirektør Ned Segal.

»Fuglen er befriet«, tweetede Musk fredag ​​morgen dansk tid, hvor han naturligvis henviser til Twitters fuglelogo.

Musk siger, at han ønsker at forbedre produktet med nye funktioner, gøre algoritmerne åbent tilgængelige, bekæmpe spambots og autentificere alle mennesker. Twitter har et enormt potentiale, sagde Musk i en pressemeddelelse, da købet efter sigende blev afsluttet.

Musk sagde også i foråret, at han mener, det er rigtigt at ophæve forbuddet mod den tidligere amerikanske præsident Donald Trump fra Twitter. Musk mener, at det var forkert at forbyde Trump permanent.

En unavngiven kilde siger, at Musk ønsker at ophæve livslange forbud fra Twitter, og at Musk selv planlægger at fungere som administrerende direktør indtil videre, skriver Bloomberg.

Men EU-kommissær Thierry Breton melder hurtigt ud på Twitter, at »I Europa skal fuglen flyve efter vores regler«, som et svar på Musks Twitter-besked om, at »fuglen er befriet«.

EU har allerede indført skrappe regler for at begrænse amerikanske teknologigiganters magt, ifølge Finansavisen. Den nye lov vil tvinge virksomheder til at tage endnu mere ansvar for at forhindre spredning af »skadeligt indhold«. Dette formodes at være et svar på Musks udmelding om, at han ønsker at gribe så lidt som muligt ind for at begrænse tale på Twitter.


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • Elon Musks opkøb af Twitter kan potentielt være en rigtig god ting.
  Det ken blive en mulighed for at vi kan bruge Twitter til at møde hinanden og sprede det gode budskab til nye målgrupper.

  Jeg noterer en hvid pille med denne nyhed 🙂

 • Musk already cucked to the ADL, anyone
  Who thinks this dude is actually for free speech is naive beyond belief.


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //