Emnet jødisk magt blev diskuteret på et skolebestyrelsesmøde

JØDISK MAGT: Den jødiske presse og lobby fordømmer skolebestyrelsens ageren ved et møde i Arizona, hvor en besøgende under programpunktet »offentlighedens kommentarer« fik lov til at udtale sig om jødisk magt.

Antisemitisk illustration fra Nürnberg-krøniken, hvor jøder bliver brændt levende. Foto: Public Domain via Wikipedia Commons.

En kommentar om jødisk magt på et skolebestyrelsesmøde i sidste uge i en forstad til byen Phoenix, har vakt forargelse i den jødiske presse og lobby.

Ifølge dem svarede skolebestyrelsesmedlemmerne ikke »på korrekt vis«, da kommentaren blev ytret.

Under programpunktet »Public Comments« på et møde arrangeret af Chandler Unified School District Board talte Melanie Rettler om kritisk raceteori og vacciner – emner, der manglede på mødets dagsorden, men som står i centrum i en ophedet landsdækkende debat.

Ifølge Jewish Telegraphic Agency (JTA) »nåede hendes indlæg sit crescendo i en antisemitisk udtalelse gennemsyret af samme sprog, som tilhører højreekstremistiske konspirationsteorier«:

– Hvert eneste af disse fænomener: den dybe stat, kabalen, sumpen, eliten – man må ikke nævne det, men jeg har tænkt mig at gøre det – der er en race, som ejer alle farmaceutiske virksomheder, og disse vacciner er ikke sikre, de er ikke effektive, og de er ikke gratis, sagde Rettler og fortsatte:

– Du ved, at du betaler for det gennem prisstigningen på benzin og fødevarer – du betaler for det, pengene, der tages, er dine – og de går til de her medicinalfirmaer, og hvis du tager race med i betragtningen: Det er jøderne.«

Ifølge JTA er hændelsen »den sidste i en landsdækkende række af uroligheder ved skolebestyrelsesmøder, den slags uroligheder, som det amerikanske justitsministerium ønsker at sætte en stopper for«.

 

»Desværre har vi ikke kontrol over jødisk magt«

Efter Rettler var færdig med at tale, henvendte Barb Mozdzen, bestyrelsesformanden, sig til alle tilstedeværende deltagere med følgende ord:

– »Kommentarer skal virkelig være relateret til ting, som skolebestyrelsen kan gøre noget ved, og dette er ikke noget, vi kan påvirke,« sagde hun og sluttede:

– »Kommenter venligst på noget, der er inden for vores jurisdiktion.«

Jødiske organisationer er blevet forargede over, at Mozdzen og andre bestyrelsesmedlemmer ikke reagerede specifikt på »antisemitismen« i Rettlers udtalelse.

Arizona-afdelingen af ​​Israel American Council oplyser, at den har skrevet til bestyrelsen og fremført opfordringen til, at »bestyrelsesmedlemmer selv i fremtiden vil tale klart i de øjeblikke, hvor sådanne hadefulde løgne udtrykkes«.

I en officiel udtalelse skriver gruppen:

Vores historie lærer os, at hvis man lader en sådan racisme passere uanfægtet, inviterer man kun mere af den slags.

 

ADL: »Vis jeres engagement!«

Samtidig har Anti-Defamation League (ADL) sendt et brev til bestyrelsen og hvert medlem, der udtrykker »bekymring« over Rettlers bemærkninger og opfordrer distriktet til at »offentligt – og på den mest kraftfulde måde« vise dens forpligtelse til at bekæmpe antisemitisme og alle former for had«.

Gruppen tilføjer:

Den manglende reaktion fra bestyrelsesmedlemmerne til gårsdagens offentlige talere, som brugte åbenlyse antisemitiske billeder og stereotyper til at markedsføre anti-vaccine og CRT-fjendtlige synspunkter, er simpelthen modbydelig og farlig.

Terry Locke, en talsmand for skoledistriktet, hævder i Jewish News of Greater Phoenix, at det er »en overtrædelse af Arizona-loven for åbne møder, hvis bestyrelsesmedlemmer diskuterer emner, der ikke er på mødets dagsorden«.

 

»Man godkender den kritik som blev fremsat for sent«

En talskvinde for Arizona School Boards Association understreger dog over for Arizona Republic, at der ikke er klare regler for, hvem der må sige hvad på et skolebestyrelsesmøde – eller for hvordan bestyrelsen skal kommentere diverse indlæg.

Det svar på Rettlers tale, som skolebestyrelsen kom med efter mødet, har i hvert fald i modsætning til den, der blev præsenteret under mødet, fået gehør i jødisk presse og lobby.

Efter at Chandlers chef Franklin Narducci fandt ud af, hvad der var sket på skolebestyrelsesmødet, skriver JTA, kontaktede han straks »repræsentanter for det jødiske samfund«.

Paul Rockower, administrerende direktør for Jewish Community Relations Council of Greater Phoenix, har også, påminder avisen om, rost skoledistriktets indsats og måden, hvorpå det »kontaktede og samarbejdede med det jødiske samfund«.

På samme måde roste rabbiner Michael Beyo, administrerende direktør for East Valley Jewish Community Center in Chandler, bestyrelsen og sagde, at han var glad og taknemmelig for at Narducci havde efterspurgt samarbejde:

En uvidende person kom med en antisemitisk udtalelse. Det er ikke en nyhedshistorie værd… Det interessante er, at chefen aflyste alle møder [om torsdagen] for at kunne håndtere dette.

Narducci har, minder JTA om, samarbejdet med Beyo om at formulere en udtalelse, der »fordømmer hadefulde kommentarer og afviser antisemitiske udtalelser«.

Resultaterne af samarbejdet er:

Direktriktet bekræfter sin forpligtelse til at udnytte sin indflydelse som en offentlig uddannelsesinstitution for at lære eleverne værdien af ​​et inkluderende fællesskab og give dem værktøjerne til at engagere sig i vores stadig mere mangfoldige samfund. Chandler Unified School District afviser hadefulde kommentarer på alle niveauer.

Kilder:
Jewish Telegraphic Agency
Jewish Telegraphic Agency
azcentral


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • 109


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //