En tiendedel af Letlands parlament bliver smidt ud

LETLAND: Folkestyret i Letland tager et skridt i den forkerte retning, da 9 ud af 100 parlamentsmedlemmer bliver udelukket fra forsamlingen fordi at de ikke er vaccinerede.

Uvaccinerede mennesker er udelukket fra demokratiet i Letland. Foto: Saeima, CC BY-SA 2.0, via Wikimedia Commons.

Et parlamentarisk forslag om at forbyde medlemmer af den lovgivende forsamling er blevet vedtaget i Letland med 62 ud af 100 stemmer. Dette rammer 9 folketingsmedlemmer, der ikke er vaccineret, og som nu får forbud mod at stemme og debattere – på trods af, at de er blevet stemt ind for at repræsentere en del af befolkningen.

Årsagen er ifølge Janis Rancans, der har taget initiativ til forslaget, at parlamentet vil skabe »tillid« blandt befolkningen til, at regeringen fører en »ansvarlig« coronapolitik. Ud af en befolkning på 1,9 millioner er 235.765 mennesker én gang blevet smittet med covid-19, hvoraf kun 3.646 dødsfald på nogen måde kan forbindes med virussen.

Det er uklart, om de udviste parlamentsmedlemmer nu bliver vaccineret, for igen at få lov til at repræsentere deres vælgere. Det vides heller ikke, hvad de vælgere, der nu mister deres stemme i forsamlingen, mener om sagen.

Det bizarre forslag handler ikke kun om afstemninger og debatter i parlamentet, men ifølge AP News også møder, der afholdes over internettet. Hvorvidt vaccineentusiaster mener, at covid-19 kan overføres via internettet er uklart. Forbuddet mod uvaccinerede parlamentsmedlemmer vil gælde indtil midten af ​​2022.

Kilder:
Reuters
AP News


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //