Eric Clapton nægter at optræde på spillesteder der kræver at koncertgæster er vaccinerede

COVID-19: Det britiske rockikon Eric Clapton har udtalt, at han ikke vil optræde på spillesteder, der kræver, at koncertgæster er fuldt vaccineret mod Covid-19.

Foto: Twitter

Den britiske premierminister Boris Johnson har udtalt, at bevis for vaccination skal fremvises på klubber og spillesteder fra september.

Det britiske rockikon Eric Clapton har efter dette udtalt, at han ikke vil optræde nogen steder, hvor der er et »diskrimineret publikum til stede«.

Hans meddelelse kom gennem en social-mediekonto af en uforbeholden anti-vaccine aktivist.

Guitaristen sagde, at han følte sig »ære-bundet« til at komme med udmeldingen, som blev offentliggjort onsdag på kontoen tilhørende den italienske arkitekt og filmproducent Robin Monotti.

I maj fortalte Clapton, at han havde oplevet en »alvorlig« reaktion på AstraZeneca-vaccinen.

I et brev til Monotti beskyldte han »propaganda« for at overdrive vaccines sikkerhed. Han tilføjede, at han frygtede, at den »katastrofale« reaktion ville efterlade ham ude af stand til at spille musik igen.

Eksperter har understreget at fordelene ved vaccinen opvejer risikoen for bivirkninger for langt de fleste mennesker. Nogle oplever milde til moderate symptomer efter vaccination.

Der er en meget sjælden bivirkning i form af blodpropper, som menes at være forbundet med AstraZeneca-vaccinen, men Det Europæiske Lægemiddelagentur anbefaler stadig stikket til folk i alle aldre.

Claptons næste show i Storbritannien er planlagt til maj 2022 i London’s Royal Albert Hall. Spillestedet har sagt, at folk kan blive bedt om at vise deres Covid-19-status forud for en begivenhed.

Clapton har også planlagt otte amerikanske koncerter i september i år. Coronapas er i øjeblikket ikke påkrævet på de fleste spillesteder i USA.

Dette er ikke første gang, Clapton tager stilling til Covid-foranstaltningerne: han optrådte på den nordirske sanger Van Morrisons anti-lockdown-sang »Stand and Deliver« i december.

Sangen var en af tre af Van Morrison for at protestere mod lockdown-foranstaltninger.

Den britisk-srilankanske sanger MIA (Maya Arulpragasam) skabte også overskrifter i april 2020 efter at have sagt, at hun hellere ville »vælge døden« end en vaccine. Hun præciserede senere sine bemærkninger for at sige, at hun »ikke er imod vacciner«, men »imod virksomheder, der går mere op i fortjeneste end mennesker«.

En nylig undersøgelse udført af Imperial College London, der undersøgte 15 lande, viste, at bekymringer om bivirkninger og test af vaccinen er de primære årsager til at folk tøver med at blive vaccineret.

Kilde:
BBC


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //