EU: »Årets antisemitisme-liste fra Wiesenthal Center går for vidt«

ANTISEMITISME: Når SWC udpeger zionisten Michael Blume, »kommissær mod antisemitisme« i Baden-Württemberg – som antisemit, går man ifølge EU´s »koordinatorer for bekæmpelse af antisemitisme« for langt.

Simon Wiesenthal Center i Los Angeles. Foto: Cbl62 (CC BY-SA 3.0 via Wikimedia Commons).

Simon Wiesenthal Center, opkaldt efter den jødiske »nazistjæger«, der døde i 2005, definerer sig selv som »en global jødisk organisation for menneskelige rettigheder«, der »udforsker Holocaust og had i en historisk og nutidig kontekst«.

Centrets Global Anti-Semitism Top Ten-liste for 2021 har nu tiltrukket sig intens kritik fra flere topembedsmænd i EU, selv fra EU’s antisemitismekommissær – som siger, at gruppen »tilsøler Wiesenthals arv og skader den globale kamp mod antisemitisme«.

Siden 2010 har centret årligt offentliggjort en liste over, hvad det anser for at være de mest antisemitiske entiteter i verden. Flere lister fra de senere år har tiltrukket sig en del kritik.

Et eksempel er indsigelserne mod de anklager, som centret fremsatte i 2017 mod borgmester Michael Müller for ikke at tage et mere kraftfuldt standpunkt mod Boycott, Divestment and Sanctions movement.

Centerets liste for 2021 har dog vist sig at være endnu mere kontroversiel.

På førstepladsen på listen er nationen Iran med den begrundelse, at landet »stræber efter at udslette Israel«.

Hamas, som »regerer Gaza-striben, og som USA betragter som en terrororganisation«, er nummer to.

Tredjepladsen indtages af BBC, som »er blevet intensivt gransket efter sin kontroversielle rapport om et antisemitisk angreb«.

På en femteplads er Jewish Voice for peace, »en jødisk antizionistisk aktivistgruppe«.

Og på syvendepladsen er nationen Tyskland, som Wiesenthal-centret hævder har »undladt at bremse antisemitiske angreb fra den yderste højrefløj, islamister og venstrefløjens dæmonisering af Israel«.

I Tyskland fandt der ifølge landets egen anti-hvide regering i 2019 hele 2032 »antisemitiske hændelser sted« – det højeste tal siden 2001 og en stigning på 13 % i forhold til 2018.

I indlægget om Tyskland blev Michael Blume, kommissæren mod antisemitisme for den tyske delstat Baden-Württemberg, påpeget for at like et Facebook-opslag fra 2019 af en ven, hvor der stod: »Zionister, nazister og radikale burde hurtigt sige farvel til min venneliste«.

SWC-rapporten hævder, at Tyskland tillader Blume at »engagere sig i disse antisemitiske og anti-israelske aktiviteter på sociale medier«.

Blume har derfor følt sig nødsaget til at påpege, at han bestemt er en zionist:

– Jeg mener, at zionismen er fuldt ud legitim, og at Israel har en evig ret til at eksistere. For mig er antizionisme synonymt med ren antisemitisme. Jeg har rejst til Israel mange gange som ven og allieret, og har talt og skrevet meget om det her, siger han til JTA.

 

EU: »Med kritikken af ​​Blume gik I for langt«

Katharina von Schnurbein, EU-koordinator for bekæmpelse af antisemitisme, skrev på Twitter den 29. december 2021, at centrets inklusion af Blume i rækken af ​​de værste antisemitter »miskrediterer den uvurderlige arv fra Simon Wiesenthal, en Holocaust-overlevende, der viede sin liv til at sikre, at nazistiske krigsforbrydere retsforfølges…«.

»Wiesenthal Center«, tweeter von Schnurbein videre, »skader kampen mod antisemitisme med sin liste«.

Og hun er ikke alene. En paraplygruppe af jødiske samfund i Baden-Württemberg, kendt som De israelske religiøse samfund, har udtrykt støtte til Blume og i en erklæring fordømt Wiesenthal-listen. Således skrives i en offentlig udtalelse:

De jødiske samfund i staten fordømmer enstemmigt forsøget på at devaluere antisemitismekommissæren i delstaten Baden-
Württemberg ved at inkludere ham på Simon Wiesenthal Centers liste over »Top 10 værste antisemitiske begivenheder« i 2021.

 

SWC forsvarer sin liste

Rabbiner Abraham Cooper, stedfortrædende chef for  SWC’s Global Social Action Agenda, forsvarer dog listen og understreger, at centret »ikke lider af nedsat syn«.

»Med næsten halvdelen af ​​verdens jødiske befolkning, der bor i Israel, kan man ikke bekæmpe antisemitisme uden at modsætte sig alle dem, der angriber zionister og dæmoniserer zionismen«, skrev Cooper i en e-mail til JTA og fortsætter:

Dette faktum er indlejret i IHRA’s [International Holocaust Remembrance Alliance] definition af antisemitisme. I 2021 og derefter må personer i ansvarsfulde stillinger med opgave at overvåge og modarbejde antisemitisme indse, at dette inkluderer dæmonisering af zionister og dæmonisering af zionisme.

IHRA’s definition af antisemitisme omfatter flere eksempler på »anti-israelsk tale«. Snesevis af lande har vedtaget definitionen.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //