EU følger kendt mønster: Er mere generøs overfor racefremmede end mod egne medlemslande under coronakrisen

EU: På trods for beskatning til EU må medlemslandene fortsat klare sig uden støtte fra unionen, og dette selv om der er store problemer forårsaget af coronapandemien. I stedet vælger EU nu at donere svimlende 450 mio. EUR i «corona-bidrag« til Marokko.

Reuters nyhedsagentur skriver om EU’s nye beslutning om at donere 450 millioner euro, svarende til mere and 3 milliarder danske kroner, til et land der hverken er medlem af Europa eller den Europa-fjendtlige union EU. Dette sker samtidigt med, at EU ikke har haft nogle problemer med at forholde sig helt kold, når medlemslandene er blevet ramt af store problemer, og anmodet om støtte i kampen mod coronapandemien.

Bidraget til Marokko er ydet med det formål at støtte landet i kampen mod coronapandemien. Mange har påpeget, at en række medlemslande, som i årevis har bidraget til EU-økonomien, nu beder om EU-bistand, men nægtes denne.

Et andet eksempel på EU’s svigt under en krise er skovbrandene i Sverige sommeren 2018. Sverige var dårligt udrustet og manglede ressourcer til effektivt at bekæmpe skovbrandene. Da ingen hjælp fra EU var at se, dukkede i stedet brandmænd talstærkt op fra  Polen og fik til sidst slukket brandene.

Mens svenske politikere og embedsmænd forsøgte at begrænse EU-kritikken ved at hævde, at det trods alt var unionen, der havde «muliggjort» den polske indsats, erklærede de polske myndigheder tydeligt, at det var et enkelt polsk initiativ fra helt fra begyndelse til slut.

Det tredje eksempel på svigt var at se tidligere på året, da Tyrkiets præsident Recep Tayyip Erdogan åbnede sit lands grænser for Grækenland, så de såkaldte «flygtningestrømme» kunne flyde frit ind i Europa. Her frasiger EU sig ansvaret for at forsvare Europa mod angrebet. I begyndelsen var Grækenland helt alene i kampen for at beskytte vores kontinent. Da hjælpen da kom, var det kun egne initiativer fra enkelte lande, herunder Østrig, og ingen hjælp fra EU.

Og for at vende tilbage til unionens seneste svig, nægter EU nu at hjælpe medlemslandene under coronakrisen, for i stedet at yde et meget generøst bidrag til et land, der hverken er beliggende i Europa eller nogensinde har bidraget til EU’s økonomi. Den støtte som derimod ydes til EU-landene, er kommet på eget initiativ fra individuelle lande og ikke EU.

Kilder:
Reuters


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //