EU nærmer sig forbud mod krypterede kommunikation – vil overvåge borgers private samtaler

1984: Det overstatslige globalistiske EU arbejder nu for at udrydde krypteret kommunikation for at bekæmpe «terrorisme». Medier i Østrig fortæller nu om et næsten færdigt forslag for at slippe af med applikationer som Signal og Whatsapp.

Illustrationsbillede. Foto: Pixabay.

Applikationer med krypteret kommunikation beskytter almindelige borgeres private kommunikation, men har længe irriteret politiet og elementer blandt de myndigheder, der ønsker at etablere en overvågningsstat. Terrorangrebet i Wien i begyndelsen af ​​november bruges nu som påskud til at starte en diskussion mod forbud mod kryptering af kommunikationsprogrammer.

Onlineavisen SweClockers rapporterer, at EU muligvis er tæt på at gennemføre et totalt forbud mod krypteret kommunikation i antiterrorismens navn. Nyheden blev først offentliggjort i østrigske ORF.

På bare fem dage har Rådet for Den Europæiske Union fremsat et forslag (PDF), som, hvis det gennemføres, vil tvinge private kommunikationsplatforme som Signal og Whatsapp til at levere krypteringsnøgler til Unionens efterretningstjenester.

Forslaget har følgende at sige om interessekonflikten mellem kryptering og retshåndhævelse:

Den Europæiske Union støtter fuldt ud udviklingen, implementeringen og anvendelsen af ​​robust kryptering. Kryptering er et nødvendigt middel til at beskytte regeringers, industriens og samfundets grundlæggende rettigheder og digitale sikkerhed. Samtidig skal Den Europæiske Union sikre kompetente myndigheders muligheder inden for områder som sikkerhed og strafferetlig håndhævelse og juridiske myndigheder, til at udøve deres juridiske magt, både online og offline.

Terroren i Wien bruges som et retfærdiggørende påskud til at fremskynde forbudsprocessen, samtidig med, ifølge ORF, at det faktum at politiet manglede værktøjer, der kunne spore kommunikationen, ikke burde have været en faktor, der spillede ind i terrorangrebets succes. Ikke desto mindre er forbuddet ved at blive implementeret.

Kun de sidste indvendinger er tilbage, da forslaget allerede er mere eller mindre afsluttet. Forslaget vil blive taget op i EUs Sikkerhedsudvalg COSI den 19. november og i Rådet af permanente repræsentanter for EU-medlemsstaterne (Coreper) i den 25. november.

Forslaget har i de permanente repræsentanters råd såkaldt “I-status”, hvilket betyder, at det vil blive gennemført uden yderligere drøftelse. Derefter mødes medlemslandenes justitsministre i begyndelsen af ​​december for at drøfte sagen yderligere.

Normalt skal et sådant forbud vedtages af Europa-Parlamentet ifølge ORF, men i det tilfælde hvor medlemmerne af Rådet for Den Europæiske Union er enige, kan forbuddet gennemføres uden først at være vedtaget af EU’s højeste lovgivende organ.

Kilde:
ORF


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • Krautling says:

  Siger jo bare alt om hvor naive de idioter er. Det svarer lidt til at forbyde Bitcoin. Held og lykke.

 • Det hele ville være så meget nemmere hvis størstedelen af arbejderne (Samt kontanthjælpsmodtagere og alle de andre hårfarvede prøvede at få lidt styr på deres tankegang og retorik og tog sig sammen og gjorde noget.)
  Så kunne vi være i en faktisk debat nu.
  Hvorfor gør de ikke det?

 • Hvis alle bare fik installeret kamera og mikrofon i hjemmet myndighederne kunne se med på.
  Flere kameraer med ansigt genkendelse i det offentlige
  Samt folk gør deres pligt og fortælle myndighederne om mistænkelig adfærd.
  Så ville vi hurtigt få et trykt og sikkert samfund hvor alle er glade og frie


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //