EU sanktionere Polen og Ungarn for påståede brud på »retsstatsprincippet«

EU: Polen og Ungarn har taget imod ca. 1.600.000 flygtninge fra krigen i Ukraine, men til trods for dette valgte Europa-Parlamentet med et stort flertal at indføre øjeblikkelige økonomiske sanktioner mod landene for brud på »retsstatsprincippet«.

Den 16. februar afgjorde EU-domstolen, at Europa-kommissionen kan tilbageholde EU-midler til medlemsstater, hvis de bryder retsstatsprincipperne. Disse sanktioner blev dog ikke indført med det samme mod Polen og Ungarn, som har været i en længere konflikt med EU. Siden afgørelsen i EU-domstolen er der brudt krig ud i Ukraine, hvilket har ført til, at mere end én million mennesker er flygtet til Polen og Ungarn, men til trods for dette valgte Europa-Parlamentet den 10. marts at støtte Europa-kommissionens forslag om sanktioner mod de to medlemslande.

LGBT-agendaen og masseindvandring er retsstatsprincipper ifølge EU

Den ungarske justitsminister Judit Varga har tidligere beskrevet EU´s »retsstatsbetingelse« som et dårligt dække for EU´s angreb på konservative lande som Ungarn og Polen, der har konservative holdninger til migration, multikulturalisme og kristne værdier.

“Vi sagde ikke ja til at blive medlem af EU, så Bruxelles kunne definere for os, hvad vi betragter som en familie, hvad vi kalder ægteskab, og hvem der kan adoptere børn i Ungarn og under hvilke betingelser.” – Judit Varga, Ungarns justitsminister

Og der er bestemt beviser, som bakker op om denne fortolkning af sanktionerne. F.eks. åbnede EU-Kommissionen sager mod Ungarn og Polen sidste sommer for krænkelser af »LGBT-rettigheder«. Her peger Kommissionen særligt på Polens LGBT-ideologi-frie zoner, som flere kommuner har erklæret sig siden 2019, samt Ungarns forbud mod LGBT-propaganda til børn under 18 år, som eksempler på diskriminering på baggrund af køn og dermed »et brud på fundamentale rettigheder såsom lighed og frihed for LGBT+-personer«. Derudover påpeger Europa-Kommissionen, at denne lovgivning strider imod flere EU-love.

Men også indvandringspørgmålet er ét emne, hvor EU har kritiseret landene for at indføre lovgivning, der er imod »EU-ret«. Blandt andet har Ungarn tabt sager ved EU-domstolen om lovgivning, der gjorde det ulovligt at yde hjælp til personer, som søger asyl i Ungarn. Dette var en del af, hvad den ungarske regering kaldte Stop Soros pakken, der skulle vanskeliggøre den jødiske milliardær, at opstille NGO´er, hvis formål var at hente racefremmede til Ungarn.

Ungarn har desuden også tabt sager ved EU-domstolen, fordi landet har afvist ansøgninger om asyl, da asylansøgeren er kommet til landet via et trejde land, som ifølge Ungarn har været sikkert at søge asyl om i. Dette mente EU-domstolen dog ikke var en acceptabel årsag til at afvise ansøgningen ifølge EU-lovgivning.

KILDER:
Americanfaith
Information
Remix
DR
AVISDANMARK


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • >LGBT-agendaen og masseindvandring er retsstatsprincipper ifølge EU

    lol, tilgengæld er pressefrihed og ytringsfrihed ikke


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //