EU vil forbyde humor: “Det er ikke sjovt længere”

EU: Den Europæiske Kommission har udarbejdet en rapport, der foreslår “demokratisk intervention” og deplatforming for at stoppe “højreekstremistiske memes”.

Den Europæiske Kommission har udarbejdet en rapport med titlen ‘Det er ikke sjovt mere. Højre-ekstremisters brug af humor ”, hvor de gennemgår memes fra den såkaldte “ekstreme højre”. Rapporten kan ses som humor i sig selv, da formålet blandt andet er at afkode memes og derefter informere de humorløse EU-bureaukrater om, hvad den “yderste højrefløjs” humor handler om. Rapporten fortæller også at “humor aktiverer undertrykte følelser, frigiver hæmninger og muliggør en umiddelbar og spontan udveksling af følelser”, og at det giver “perspektivændringer” og styrker ens egen gruppe.

At den hvide befolkning i Europa skal udtrykke sine undertrykte følelser, frigøre hæmninger, få nye perspektiver og blive stærkere, er noget EU naturligvis ikke stræber efter. Et andet formål med rapporten er totalt at forbyde memes. Anbefalingerne i rapporten viser, at den mener, at deplatforming er en god vej frem “for at begrænse en persons eller gruppes evne til at dele information og ideer til et større publikum”.

Derudover anbefaler de, at man også bør arbejde med det, der kaldes “demokratisk intervention”, hvilket betyder, at du vil understøtte, at “unge identificerer potentielt skadeligt og hadefuldt indhold” og derefter “debunker” indholdet online ved hjælp af betroede sociale medie influenser og progressive fællesskaber” .

I almindeligt sprog betyder demokratisk indgriben således, at kritiske stemmer de-platformes samtidig med, at flere loyale elementer understøttes / finansieres for sammen med kendte at fremhæve den “rigtige” form for information på fora og i fællesskaber, hvor kun de troende må kunne findes.

“Højreekstremister” defineres i rapporten som både kulturelle og etniske nationalister, hvoraf den tidligere definition også omfatter Sverigedemokrater, såvel som dem, der går ind for “en stærkere stat med hårdere straf for kriminalitet”.

Store platforme som Instagram har også tidligere forsøgt, at censurere memes ved at “fakta-tjekke” satiriske billeder, og derefter fjerne dem for misinformation. Her er et eksempel på sådan et meme:

Tidligere har EU også forsøgt at gøre udbredelsen af memes ulovlig gennem copyright lovgivning.

Nordfront har tidligere delt nogle af de memes, som formeneligt ønskes fjernet af Den Europæiske Kommission. Du kan se nogle eksempler på sådanne memes her.

KILDE:
Den Europæiske Kommission


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • De vil fjerne ugens meme, hvordan skal Radikaliseringen af ungdommen så foregå !!!


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //