Evelyn de Rothschild er død

JØDISK MAGT: Den magtfulde jøde Evelyn de Rothschild er død af alderdom.

Evelyn de Rothschild til højre. Foto: Steven Whyte (CC BY-SA 3.0).

Evelyn de Rothschild døde fredeligt i sin seng, 91 år gammel. Han tilhørte den britiske slægtsgren af den jødiske Rothschild-familie, som bevidst spredte sine bankaktiviteter over store dele af Europa i løbet af 1700-tallet. Den britiske gren af ​​Rothschilds var dem, der sørgede for, at en jødisk stat i Palæstina blev lovet gennem Balfour-erklæringen under Første Verdenskrig.

Flere store finansaviser valgte at skrive lange artikler om Evelyn de Rothschild efter hans død. I New York Times artikel beskrives hans ønske om fortsat at have stærke bånd til politisk magt i Storbritannien, ligesom hans tidligere slægtninge havde.

Billedet af Evelyn de Rothschild, der prikker til den daværende prins Charles (nu Charles den Tredje) er berømt, og mange ser dette som et tegn på den stærke magt, Rothschilds har.

Evelyn de Rothschild var medvirkende til at hjælpe den daværende britiske premierminister Margaret Thatcher med at privatisere de statsejede virksomheder. Folkets fællesejede aktiver i statslige olie-, gas- og stålselskaber blev i denne æra solgt fra til private aktører. Teknologivirksomheder og elnettet mødte samme skæbne. Salget af det fælles er en nyliberal tradition, som vi i Danmark hovedsageligt forbinder med Bjarne Corydons salg af Dong og det nyere salg af vaccinefabrikken.

Evelyn de Rothschild var også finansiel rådgiver for dronning Elizabeth II, hvem slog ham til ridder i 1989. Han var også formand for det prestigefyldte magasin The Economist mellem årene 1972-1989. Avisen skriver hovedsageligt om økonomiske spørgsmål i verdensøkonomien.

Det var ikke kun den britiske magt, han havde gode forbindelser til. Efter et bryllup besøgte han den korrupte Clinton-familie i Det Hvide Hus og tilbragte en del af sin bryllupsrejse i præsidentens hus. Familien Rothschild var også gode venner med David Rockefeller, der drev en af ​​verdens mest magtfulde institutioner, mens han levede, Council on Foreign Relations. Ifølge Financial Times blev hans bank NM Rothschild en af ​​de første finansielle rådgivere til Kina, da landet åbnede op for udenlandske investeringer.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //