Facebook ændrer fællesskabsregler – dødstrusler tillades

FACEBOOK: Facebook giver nu ukrainere lov til at ønske død over russere. Ruslands ambassade i USA kalder Facebook-ændringen for »aggressiv« og »kriminel«.

Jøden Mark Zuckerbergs selskab, Facebook, ændrer nu reglerne om »hadtale« på platformen som en konsekvens af Ukrainekonflikten.

Facebook-brugere i visse lande får således lov til at opfordre til vold mod russere og russiske soldater, når det handler om invasionen af Ukraine, skriver Kristeligt Dagblad.

Flere sociale medier under selskabet Meta Platforms, herunder Instagram, følger trop.

En talsperson fra moderselskabet Meta bekræfter ændringen:

Som resultat af Ruslands invasion af Ukraine vil vi midlertidigt bære over med politiske måder at udtrykke sig på, som normalt ville overtræde vores regler om voldelige udtalelser, så som »død over de russiske invasionsfolk«, siger personen i en meddelelse.

Vi vil stadig ikke tillade troværdige opfordringer til vold mod russiske civile, lyder det videre.

Den midlertidige ændring i reglerne om »hadtale« gælder i blandt andet Ukraine, Polen og Rusland.

Også i Armenien, Aserbajdsjan, Estland, Georgien, Letland, Litauen, Rumænien, Slovakiet og Ungarn tillades ifølge den interne mail visse former for »hadtale« mod russere på Facebook.

De interne mails viser også, at det vil blive tilladt at ønske død over Ruslands præsident, Vladimir Putin, og Hvideruslands præsident, Aleksandr Lukasjenko.

Det gælder, medmindre opfordringen bliver for konkret.

Indeholder et opslag to såkaldte troværdighedsindikatorer – for eksempel metode eller sted – overtræder det alligevel Facebooks regler.

Tiltaget har straks vist sig kontroversielt.

Ruslands ambassade i USA tager skarpt afstand fra det.

– Metas aggressive og kriminelle retningslinjer er uhyrlige og fører til tilskyndelser til had og fjendtlighed over for russere, skriver ambassaden i en meddelelse, lyder det fra ambassaden.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //