Facebook indfører nyt forbud mod ‘hvid nationalisme’

CENSUR: Efter længere tids pres ændrer Facebook nu politik og forbyder budskaber, der kan karakteriseres som hvid nationalisme.

Facebook har annonceret at selskabet fra og med næste uge forbyder enhver støtte eller forherligelse af hvid nationalisme og separatisme.

Det indflydelsesrige sociale medie har indtil nu skelnet imellem det, de kalder budskaber om ‘hvidt overherredømme’ og ‘hvid nationalisme og separatisme’. Førstnævnte har været forbudt længe.

Men det giver ikke længere mening at adskille ‘hvid nationalisme’ fra tanker om et hvidt overherredømme, lyder erkendelsen nu i et indlæg skrevet af Facebook.

Vores politikker har længe forbudt hadefuld behandling af mennesker baseret på karakteristika som race, etnicitet eller religion – og det har altid inkluderet hvidt overherredømme. […]
Men i løbet af de sidste tre måneder har vores samtaler med civilsamfundets medlemmer og akademikere, der er eksperter i racerelationer rundt om i verden, bekræftet, at hvid nationalisme og hvid separatisme ikke kan være meningsfuldt adskilt fra hvidt overherredømme og organiserede hadgrupper.

– Det står klart for os, at de her begreber er dybt forbundet med organiserede hadgrupper, og det bør ikke være en del af Facebook, hedder det. Forbuddet gælder også på Instagram.

Ifølge Facebook er det nye forbud i høj grad et resultat af samtaler med borgerrettighedsgrupper og eksperter, der har krævet ændringer.

Stramningerne kommer efter flere kontroverser om deling af højrenationalistisk materiale, blandt andet i forbindelse med angrebene på to moskéer i den newzealandske by Christchurch.

Som led i Facebooks nye politik vil brugere, der søger på indhold relateret til et hvidt overherredømme, blive tilbudt hjælp til at forlade hadgrupper via gruppen Life After Hate.

Eric Kaufmann, frimurer og professor med speciale i blandt andet nationalisme, blev spurgt om, hvordan man egentlig skal forstå begrebet ‘hvid nationalisme’.

– Det er ideen om, at national identitet skal bygges op omkring hvid etnicitet, og at hvide mennesker derfor nødvendigvis må udgøre den største del af befolkningen og styre samfundet med alt, hvad det indebærer, lød det.

Kilde:
DR


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Det er perfekt. Lad dem endelig censurere alt det, de vil online, så folk bliver trætte af det lort og søger ud i den virkelige verden.

    Det sjove her er jo, at de små jøder, der står bag al denne censur, vitterligt tror, at de bremser det pro-hvide momentum, hvor virkeligheden er, at det faktisk hjælper os.

    Folk har været internetkrigere længe nok. Så det er da helt perfekt, at de tvinger folk til at udbrede sandheden i den virkelige verden, hvor der trods alt stadigvæk er en nogenlunde ytringsfrihed.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //