Fiasko i appelretten for «Sleepy Joe», Erik Nord og jødisk magt-bevægelsen – oppositionelle demonstrationer er fortsat lovlige

SVERIGE: Det blev en total fiasko for anklager Jonas «Sleepy Joe» Martinsson, jødisk magt-bevægelsen og svenske politichef Erik Nord, som har forsøgt at få oppositionelle demonstrationer gjort forbudt.

Demonstrationen i Göteborg renses for anklager om hadkriminalitet. Foto: Nordfront.se.

Nu er dommen fra appelretten om Den Nordiske Modstandsbevægelses demonstration i Göteborg i 2017 kommet. Det ser ud til, at det blev til endnu et nederlag for anklager Jonas Martinsson, også kaldet «Sleepy Joe» på grund af hans udseende, og politichef Erik Nord, som har arbejdet for, at oppositionelle demonstrationer blev forbudt fuldstændigt.

Den jødiske organisation «Civil Rights Defenders», der stod bag anmeldelsen mod demonstrationen, kan også antages at være skuffet over, at svensk grundlov fortsat gælder.

Nordfront.se har tidligere beskrevet tiltalen:

I oktober sidste år, blev alle de 16 tiltalte for hadforbrydelser efter Den Nordiske Modstandsbevægelses demonstration i Göteborg frikendt af Göteborgs byret. Beskeden kom efter en flere dages lang proces, der sluttede med et ægte nederlag for anklageren Jonas «Sleepy Joe» Martinsson.

Motiveret af et notat fra Anklagemyndigheden fra 2016, der skriver, at hetz mod folkegruppe-lovgivningens egentlige formål er at «begrænse racistiske organisationers aktiviteter», valgte Martinsson derimod at forfølge målet yderligere.

– Tanken bag lovgivningen er, at den skal være i stand til at begrænse sådanne typer organisationer mulighed for at operere, så det er derfor godt, at appelretten kan prøve sagen, sagde Martinsson i forbindelse med, at han ankede dommen.

I dag er der derfor indledt forhandlinger i Göta appelret, som vil prøve, om Sveriges meningslove virkelig tillader at man deltager i en tilladt demonstration med et oppositionsparti. Tre af de personer, der blev dømt for voldelige optøjer efter demonstrationen, vil også få deres sager prøvet af appelretten.

De 16 personer, der blev sigtet i henhold til den svenske lov om hadkriminalitet «hetz mod folkegruppe», med den motivation, at de til en vis grad havde deltaget i demonstrationen, frikendes således af Göta appelret lidt mere end et år efter, at Göteborgs byret havde nået den samme konklusion. Dem, der tidligere blev dømt til flere måneders fængsel eller som i de fleste tilfælde med tilsvarende betinget dom, blev også dømt i appelretten.

At bære faner eller være iført jakker med organisationens og partiets logo er noget, der er ret almindeligt i alle politiske demonstrationer, fastslår appelretten i dommen. Det faktum, at nogle af deltagerne bar skjolde og beskyttede demonstrationstoget, var det eneste, der adskilte sig fra andre demonstrationsoptog, men det gav næppe noget «militært indtryk», som anklageren hævdede.

 

Dommere uenige – vil forbyde al kritik af jødisk magt

Appelrettens formand Anders Hagsgård og jurymedlem Ingegerd Granath ønskede at dømme Fredrik Vejdeland, fordi han havde kritiseret jødisk magt i sin tale, men det blev nedstemt.

Ønsket om at dømme Vejdeland er blandt andet motiveret af det faktum, at han påpegede navngivne jødiske klaner som magtfulde, og påpegede deres magt over f.eks. medievirksomheder i Sverige, og således har stor indflydelse på folkets meninger og kan udforme meningskorridoren.

For dette ville Hagsgård og Granath dømme Vejdeland til to måneders fængsel.

Resten af ​​appelretten begrænser sig derimod til at sige, at talen skal ses som «aggressiv etablissementskritik», ytringer, der er beskyttet i grundloven.

 

Den Nordiske Modstandsbevægelse: «Massiv juridisk sejr»

Organisationen betragter dommen som en sejr.

– Det var godt, at de mest fornuftige kræfter inden for appelretten havde mere at sige og komme med. Endnu en sejr for ytringsfriheden, skriver Fredrik Vejdeland, medlem af landsledelsen i Sverige, til Nordfront.

I en mere dybtgående artikel kalder Vejdeland beskyldningerne absurde, og at sejren betyder, at dette forsøg på praktisk taget at forbyde Den Nordiske Modstandsbevægelse mislykkedes.

Tiltalen i sig selv handlede formelt blandt andet om brugen af tyr-runen og uniformlignende beklædning med partijakker. Ifølge Vejdeland handler tiltalen derimod om andre sager:

I virkeligheden handlede tiltalen om at forbyde Den Nordiske Modstandsbevægelse, hvilket fremkom via anklager Jonas Martinsson i appelretten. Naturligvis kan vi stadig være nationalsocialister – hvilket naturligvis er sødt af dem – men vi må ikke afholde offentlige møder eller formidle vores budskab. Så med andre ord ingen aktivitet og dermed praktisk taget et forbud. For mere læsning om dette og baggrunden for de forsøg på forbud, der stadig er i gang, anbefales Pär Öbergs artikel «Systemets forsøg på forbud».

I stedet blev det, som Nordfront bemærkede, et flop for de folkefjendtlige kræfter:

Nu blev det ikke sådan. Efter en meget klar og veldefineret domstolsafgørelse har appelretten nu truffet afgørelse herom. Dette betyder en vigtig juridisk sejr for Den Nordiske Modstandsbevægelse, samtidig med at det er et gigantisk nederlag for de kræfter, der har ønsket at forbyde os. Fra den jødiske verdenskongres, der krævede et forbud under et personligt møde med Morgan Johansson, til lakajen Morgan Johansson selv, der lovede at gøre alt, hvad der var i hans magt for at hjælpe dem, til de korrupte politichefer Klas Friberg og Erik Nord, der udførte svinestregen, til den udslidte anklager Martinsson og ikke mindst til den jødiske organisation Civil Rights Offenders, der skrev selve anklagen.

Nordfront har også kontaktet Pär Sjögren, som var involveret i at arrangere demonstrationen:

Hvordan føles det at være blevet frikendt for anklager om hadforbrydelser?

– Det føles indtil videre godt, men i det store hele var det personligt afgjort for mig, da hele tiltalen handlede om at forbyde organisationen fra at demonstrere og bruge vores ret til ytringsfrihed.

Mistænkte du, at der kunne komme en domfældelse?

– Ja, selvfølgelig lå tanken i mit hoved, men når man læser byrettens afgørelse, som var godt skrevet, ville det være vanskeligt for en appeldomstol at ændre denne afgørelse.

– Men som vi alle ved, vi, der er involveret i Modstandsbevægelsen, findes der ingen lighed for loven, så dette kunne lige så godt have endt med en fældende dom med hensyn til, hvilke kræfter der har været involveret fra begyndelsen.

Hvad betyder dette nederlag for forbudsdriverne, tror du, de vil trække sig tilbage, når de indser, at grundloven sætter en stopper for dette forsøg på at begrænse oppositionens rettigheder, eller tror du, de vil prøve at vride grundloven på en måde?

– Jeg skulle tro, at de faktisk næsten forventede at komme igennem med dette, så de er sandsynligvis meget skuffede nu.

– Men deres forsøg blev sandsynligvis kun forhindret midlertidigt, de har tidligere udpeget en kommission til at undersøge, hvordan de kan forbyde os uden en grundlovsændring.

– Jeg ser alt dette som desperate angreb på os som en organisation, og på hvide folkegruppers frihed og rettigheder.

Læs også:
Største nationale demonstration i Göteborg i moderne tid!
Film fra demonstrationen i Göteborg

Kilder:
Nordfront
Nordfront
Åklagarmyndigheten
Nordfront
Motståndsrörelsen.se
Motståndsrörelsen.se


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //