Det finske politis nederlag: Intet “midlertidigt forbud” for Modstandsbevægelsen

Åbo appelret har afvist det finske politis anmodning, om et midlertidigt forbud mod Den Nordiske Modstandsbevægelse. Meddelelsen betyder, at Modstandsbevægelsen officielt kan fortsætte sin kamp i Finland, indtil appelrettens dom.

Den 30. november sidste år offentliggjorde Birkalands domstol sin skandalebesked, om at forbyde Den Nordiske Modstandsbevægelse i Finland. Beslutningen kom efter, hvad der mest af alt mindede om en skindrettergang, hvor Politistyrelsen med vage argumenter om ”god skik”, havde krævet at organisationens aktiviteter skulle afvikles med juridisk tvang.

I første omgang var der nogen forvirring, om dommen var trådt i kraft, eller om den var inaktiv indtil Modstandsbevægelsens appel var blevet prøvet ved en højere retsinstans. Politistyrelsen valgte imidlertid at anmode om et såkaldt midlertidigt forbud, hvilket ville betyde, at forbuddet ville træde i kraft, selvom det endnu ikke var stadfæstet i retten.

Svenska Yle skriver, at appelretten afviser politiets anmodning med den begrundelse, at en uregistreret forening ikke kan påbydes et midlertidigt forbud mod sine aktiviteter. Dette vil vise sig, når Åbo appelret vælger at prøve Den Nordiske Modstandsbevægelses appel mod forbudsdommen.

Kilde:
Nynazistiska Nordiska motståndsrörelsen får fortsätta sin verksamhet tills vidare


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Aldrig skal det være det nuværende system, der skal bestemme, vores eksistens berettigelse.
    Norden er besat og styret, af ikke nordiske interesser. NationalSocialsmens i tanke og som kampen for vort nordiske folk, kan aldrig forbydes, ved deres domstol.

  • Hil sejer


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //