Fire mænd bag terrorplan mod Jyllands-Posten løsladt

SAMFUND: I 2010 blev fire mænd idømt 12 års fængsel i Sverige, efter de var blevet pågrebet i en lejlighed i Herlev. Nu bliver de løsladt.

Tre mænd blev i december 2010 anholdt i Herlev ved København, da de var på vej til at begå et terrorangreb mod Jyllands-Posten i København.

De tre mænd havde tilknytning til terrororganisationen al-Qaeda og var taget fra Stockholm til Danmark for at begå angrebet.

Senere blev de idømt 12 års fængsel. En fjerde mand, der blev anholdt i Stockholm, fik også 12 års fængsel.

 Nu bliver de fire ifølge flere danske og svenske medier, blandt dem Jyllands-Posten og det svenske medie doku.nu prøveløsladt, og ifølge Jyllands-Posten sker det i dag, lørdag.

Det sker på trods af, at eksperter advarer mod det, og på trods af at mindst én af de dømte har forsøgt at radikalisere medfanger under sin afsoning.

Ifølge doku.nu har Mounir Dhahri, en af de fire dømte, forsøgt at radikalisere medfanger under sin afsoning, og der er stor risiko for at en anden af de dømte, Munir Awad, vil begå ny voldskriminalitet, når han bliver løsladt – hans omgangskreds er radikaliserede personer.

Doku.nu citerer den svenske kriminalforsorg for oplysningerne.

Dømt: Forbrydelse var rettet mod Danmark – ikke mod Sverige

Munir Awad har tidligere protesteret mod at sidde i isolation med denne begrundelse:

– Den påståede forbrydelse, jeg er dømt for, var rettet mod Danmark, ikke mod Sverige. Jeg har aldrig haft til hensigt at begå kriminalitet i Sverige. Jeg kom frivilligt til Sverige for at afsone min straf samtidig med, jeg kan være ved min gravide kone og mine børn, jeg har ingen som helst onde hensigter, lød det fra Awad, da han forsøgte at omgøre beslutningen, skriver Doku.nu.

Ifølge Jyllands-Posten har terroreksperten Magnus Ranstorp, som er forskningschef ved Forsvarshøjskolen i Stockholm, kaldt prøveløsladelsen af de fire en »skandale«.

– Tilbagefaldsrisikoen er meget stor. Både for kriminelle generelt, men særligt for denne gruppe, har Magnus Ranstorp sagt.

Kilder:
TV2


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //