Flere unge støtter religiøse love og sætter dem over dansk lovgivning

MULTIKULTUR: Nyt “integrationsbarometer” fra København tegner et billede af fremtidens lov og orden i et multikulturelt Danmark. Flere og flere racefremmede unge sætter religiøs lov over dansk lovgivning.

Det halter med forståelsen for det samfund de nye racefremmede er begyndt at fylde så meget i. Det viser det dugfriske integrationsbarometer, som Københavns Kommune har offentliggjort i dag. Barometeret måler integrationen blandt unge racefremmede i kommunen på en lang række områder – og særligt ét område stikker i øjnene – nemlig de unge racefremmedes forståelses for og accept af dansk lovgivning.

For andelen af unge racefremmede der mener, at religiøse love skal følges – selv om de strider mod dansk lovgivning – er stigende.

Næsten hver tredje ung racefremmed baggrund svarer i meningsmålingen, at de er delvist enige eller enige i et udsagn om, at “religiøse og kulturelle traditioner og love skal følges, selv om de kan være i strid med dansk lovgivning”. Helt præcist er det 31 procent af de 18 til 29-årige, der mener det, og dermed fortsætter en stigning tilbage fra 2017, hvor andelen var nede på 24 procent.

Undersøgelsen ser også på, hvad unge med vestlig baggrund mener, og her er det tilsvarende tal for 2018 nede på 18 procent.

Integrationsbarometeret stykkes sammen af både statistiske oplysninger og af en meningsmåling, kommunen foretager via den såkaldte Medborgerskabsundersøgelse. Her har man bedt i alt 2.395 unge om at deltage, og resultaterne er baseret på en svarprocent, der ligger på 45.

Kilde:
TV2Lorry


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • Sikke en overraskelse

 • Integrationen virker ikke.Heldigvis.

  • Nemlig. Havde de assimileret sig kulturelt, havde der været langt mere raceblanding og smeltegryde i samfundet.

  • Gudskelov ja

  • Præcis. Har jeg også tit tænkt på. Vi skal være glade for, at det er muslimer, vi primært har. De sørger selv for, at folk automatisk kommer til at hade dem som pesten.

   Ville have været forfærdeligt, hvis det havde været kristne negere, der ikke lavede ballade (ikke at der findes mange af den slags), fordi så havde vi allerede været tabt for længst.


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //