FN vedtog en resolution om at bekæmpe forherligelsen af ​​nationalsocialismen

MENINGSDIKTATUR: FN’s Social-, Humanitær- og Kulturkomité har vedtaget et forslag fra Rusland til en resolution, der blandt andet skal bekæmpe forherligelsen af ​​nationalsocialismen og anderledes historiesyn.

Ruslands delegat Vasily Alekseyevich Nebenzya. Skærmdump: FN nett-TV.

Den 4. november holdt FN’s Sociale, Humanitære og Kulturelle Komité et plenarmøde, hvor de vedtog en resolution om at »bekæmpe glorificeringen af ​​nazisme, nynazisme og anden praksis, der bidrager til at give næring til nutidens former for racisme, racediskrimination, fremmedhad og relateret intolerance«. Forslaget, fremsat af Vasily Alekseyevich Nebenzya, er underskrevet af Aserbajdsjan, Hviderusland, Cambodja, Den Centralafrikanske Republik, Cuba, Nordkorea, Ækvatorialguinea, Laos, Mali, Nicaragua, Pakistan, Rusland, Sydafrika, Sudan, Syrien, Venezuela og Vietnam. I sit indlæg udtrykte Nebenzya bekymring over en stigning i racistisk og fremmedfjendtlig retorik, opfordringer til at deportere migranter og flygtninge, islamofobi, afrofobi og antisemitisme.

E. Tendayi Achiume, kendt blandt andet for forskning i racisme og fremmedhad forårsaget af SARS-CoV-2-virussen, hvor hun fandt ud af, at især personer af kinesisk og østasiatisk oprindelse var tilbøjelige til at opleve fremmedfjendske angreb. Foto: ONU Brasil (FN Brasilien), CC BY 3.0, via Wikimedia Commons

Resolutionen henviser til en rapport fra FN’s særlige rapportør om nutidige former for racisme, racediskrimination, fremmedhad og relateret intolerance, venstrefløjsaktivisten E. Tendayi Achiume fra USA. Rapporten opsummerer blandt andet input fra forskellige lande, herunder fund gjort af Rusland og Hviderusland som viser, at næsten alle europæiske lande praktiserer menneskerettighedskrænkelser i form af islamofobisk lovgivning, diskrimination og fremmedhad mod migranter, herunder flygtninge og asylansøgere, antisemitisk vold og anden antisemitisme, hadefulde ytringer fra offentlige embedsmænd og ødelæggelse af mindesmærker efter Anden Verdenskrig. Ifølge rapporten er internettet en voksende arena, hvor nynazistiske grupper rekrutterer sårbare tilhængere, for eksempel med nynazistiske hjemmesider rettet mod børn for at indoktrinere dem, via musik, aktiviteter, spil, memer og tegneseriefigurer.

Resolutionen opfordrer medlemsstaterne til at »træffe passende konkrete foranstaltninger, herunder lovgivning og uddannelse, i overensstemmelse med deres internationale menneskerettighedsforpligtelser, for at forhindre revisionisme med hensyn til Anden Verdenskrig og benægtelse af forbrydelser mod menneskeheden og krigsforbrydelser begået under Anden Verdenskrig«. Den opfordrer også stater til at »træffe aktive foranstaltninger for at sikre, at uddannelsessystemerne udvikler indhold, der er nødvendigt for at levere nøjagtige beretninger om historien, samt for at fremme tolerance og andre internationale menneskerettighedsprincipper«.

Derudover bliver medlemslandene bedt om at »træffe alle passende foranstaltninger med henblik på at forebygge og imødegå hadefulde ytringer, herunder på internettet«. Disse tiltag vil blandt andet modvirke organisering af møder, pengeindsamling og involvering i andre aktiviteter.

Resolutionen understreger vigtigheden af ​​at arbejde sammen med civilsamfundet for blandt andet at imødegå nationalsocialistiske politiske partier, bevægelser og grupper.

Australiens ​​Mitch Fifield fremlagde et tillæg støttet af Japan, Liberia, Nordmakedonien, Albanien, Canada, Guatemala, Island, Marshalløerne, Mikronesien, New Zealand, Norge, Ukraine og Storbritannien, Papua Ny Guinea og USA, med en yderligere note, at de »med bekymring bemærker, at Rusland har forsøgt at retfærdiggøre sin territoriale aggression mod Ukraine på det påståede grundlag for at eliminere nynazismen, og understreger, at brugen af ​​nynazisme som påskud til at retfærdiggøre territorial aggression underminerer ægte bestræbelser på at bekæmpe nynazisme«, som blev vedtaget med 63 mod 23 stemmer.

Forslaget som helhed blev vedtaget med 105 mod 52 stemmer, hvor mindretallet bestod af de hvide lande, samt Japan, Kiribati, Mali, Marshalløerne, Mikronesien og Papua Ny Guinea.

Sådan stemte de forskellige lande om spørgsmålet om bekæmpelse af nationalsocialismens glorificering.


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • FN og denne E. Tendayi Achiume kan se efter sine egne siv tag rygge. Nåhhh nej det er NATO der beskytter de tag rekonstruktioner, eller så er det omvendt.

  Det er det jeg altid har sagt, en six pack er bedre end det rene vanvid.

  Igen så lytter alle til en der kalder sig forsker. Igen, er en forsker en der giver udtryk for healing af mennesket og ikke uligevægt. Det er ikke legeme beskadigelse at være en mile pæl fra en fremmed der tilegner sig en anden version af en person opfattelse eller selvrealisering af sig selv.

  Mel Gibson har ellers lavet eller skal lave en film version om hvordan nogle jøder vil bestemme over andres penge. Så kommer FN og denne indbildte person skikkelse og vil fortælle mig, børn som voksne hvordan vi skal være. Italien har også fået en der skal fortælle jøderne hvordan de skal være. “ Efter de ligeledes trak en masse penge ud af Danmark.

  Fortæl mig lige, er det mig der er galt på den. Men, skal en forsker ikke være en der fremmer ens land og forbedre en menneske krop, så denne ikke bliver syg og øger en risiko for legeme beskadigelse.

  Jeg har altid være meget i tvivl om det er de rigtige mennesker der styrer denne verden, og når det kommer til at ændre adfærd, så kommer FN og denne skikkelse ikke til at ændre det syn jeg har på de der valfarter hertil landet og vil ændre vores vaner. Tolk er noget der misbruges ofte og tolk er ikke en menneske kender. Ubeskriveligt, at det kan foregå i et land der ellers har været voksne nok til at slukke for tv’et, når der bekriges ude i verden om et omdømme. Tolk min mine og du bliver sq nok landskendt. Om ikke andet kan du så kan du få fornøjelsen af at se en mime til slet spil.
  Ulækkert verdensdel. 🤢


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //