Fransk royalist gav Macron en lussing under besøg i en lille by – får 18 måneders fængsel

FRANKRIG: Da Frankrigs præsident besøgte Tain-l’Hermitage i det sydøstlige Frankrig, blev han ikke modtaget så godt som han havde håbet. En af byens beboere gav bankier-præsidenten en lussing, før han blev hjulpet af et stort antal livvagter.

Tirsdag besøgte den franske præsident, tidligere Rothschild-bankmand, Emmanuel Macron, et gymnasium i Tain-l’Hermitage i det sydøstlige Frankrig. Præsidenten benyttede lejligheden til at vise sig frem for offentligheden, hvilket ikke alle værdsatte.

I et videoklip, der blev spredt i løbet af dagen, ses en ung mand fange Macrons opmærksomhed et øjeblik. Efter en kort ordveksling ser man Macron få en lussing af den unge mand, inden han får hjælp fra flere livvagter og politi fra den militære Gendarmerie Nationale.

Ifølge vidner på stedet råbte manden også det royalistiske kampråb »Montjoie Saint-Denis!« samtidig med at han gav lussingen.

I en lynretssag kun to dage senere, blev franskmanden dømt til et og et halvt års fængsel for vold mod embedsmand, skriver online-avisen Liberation.

Af disse 18 måneder skal manden afsone mindst fire. Samtidig mister han sin stemmeret og andre borgerrettigheder i tre år samt retten til at eje våben i fem år. Derudover skal han søge psykiatrisk behandling og får livstidsforbud mod at arbejde for staten.

I en udtalelse sagde manden, at han så rødt, da han så den »løgnagtige præsidents ansigt«, og at han ikke kunne tåle tanken om, at lade præsidenten prøve at hverve ham som vælger.

»Jeg ville ikke have været i stand til at se mig selv i spejlet, hvis jeg kun havde givet Macron et håndtryk« sagde manden under retssagen.

Samtidig siger han, at handlingen var »impulsiv« og »voldelig.«

– Mine ord havde haft større indflydelse [end lussingen] hos Macron, [de franske] patrioterne og i de gule veste, mener den dømte mand.

Den egyptisk-fødte samfundskritiker Jean Messiha, der tidligere var knyttet til den indvandringskritiske nationale samling, har kommenteret hændelsen:

– At blive angrebet af en hvid mand er nu så usædvanligt i Frankrig, at det næsten er blevet et præsidentprivilegium.

Kilder:
Liberation
Nordfront

VIA:
Nordfront


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • WhiteBoySummer. says:

  En velfortjent gammeldags lussing til en anti-hvid.

  Måske et fænomen der spredte sig!

 • Jeg kan godt forstå mandens frustrationer sådan som det køre i Frankrig, en nation i forfald

 • Brian N says:

  Det har han godt af 🙂


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //