Franskmand, der faktatjekkede »holocaust« anholdt i Skotland

EUROPA: En fransk faktatjekker blev idømt seks måneders fængsel efter at have kritiseret »holocaust« på sociale medier. Frankrig, Storbritannien og Interpol iværksatte sammen med jødiske interesseorganisationer en enorm international eftersøgning for at finde og sætte manden bag tremmer.

Vincent Reynouard, som ifølge The Scotsman er en »berygtet Holocaust-benægter«, blev anholdt den 10. november i Fife, Skotland, efter at have flygtet fra en seks måneders fængselsdom, han var blevet idømt i Frankrig. Reynouard blev allerede dømt for »had« i 1991, da han uddelte foldere til studerende, der kritiserede eksistensen af ​​gaskamre i de tyske »dødslejre«. I 2015 begik han en ny tankeforbrydelse ved at benægte det såkaldte Holocaust i en række opslag på Facebook. I november 2020 blev han igen idømt seks måneders fængsel for antisemitiske indlæg på sociale medier. At kritisere »Holocaust« har været forbudt i Frankrig siden 1990, hvor loven blev vedtaget under hårdt pres fra jødiske lobbygrupper.

Frem for at sidde i fængsel igen, valgte den 53-årige Reynouard at flygte ud af landet. Han endte i Skotland, hvor han under et falsk navn underviste børn i matematik, fysik og kemi. Han nåede at undervise børnene i to år, før han blev fundet af skotsk politi.

 

Jødisk skadefro ved undertrykkelsen af ​​den tankeforbryderen

Campaign Against Antisemitism, CAA, var ekstatisk over nyheden om, at Reynouard var blevet arresteret. En talsmand fra CAA fortalte Scottish Daily Express:

– Vincent Reynouard er en foragtelig holocaust-benægter, som gentagne gange er blevet dømt ved franske domstole. At han er undsluppet retfærdigheden for at bosætte sig og undervise børn i Storbritannien er uacceptabelt, hvorfor vi har arbejdet sammen med fransk-jødiske organisationer for at sikre, at han bliver udleveret for at tage konsekvenserne af hans rystende hetz.

 

Britisk politi samarbejdede – også selvom det ikke er en forbrydelse at benægte »holocaust« i landet

Jean-Philippe Reiland, leder af det franske Office central de lutte contre les crimes contre l’humanité (Centralkomitéen for bekæmpelse af international kriminalitet og hadforbrydelser), siger ifølge The National, at på trods af at der ikke er nogen lov, der kriminaliserer »holocaust-benægtelse« i Storbritannien var de franske myndigheder i stand til at »overbevise briterne« til at efterlyse Reynouard takket være en kendelse fra 2015 i Caen Court of Appeal. Det er dog ikke sagt præcist, hvad der i dommen overbeviste briterne.

Ifølge The Herald vil Reynouard være mødt for Edinburgh Sheriff Court den 10. november, og franske medier har rapporteret, at han er blevet anholdt for mulig udlevering til Frankrig.


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Det at jøderne går målrettet efter en benægtigelsen er i og for sig selv nok ikke helt uden grund. Man, skal bare ikke skue hårene uden at rette ind istedet for at rette ud. En gammel skrøne de sikkert ikke kender historierne godt nok til at bedømme. Ærgerligt, at jeg ikke kan huske den sang alle sang under krigen, altså den forbudte. Jeg har hørt den selvsamme tekst fra flere personer uden de har kendskab til hinanden.

    Jeg leder efter mig selv, og såhhh kommer den nok frem….


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //