Frømand fyret: Beskyldt for at samle soldater til revolution

DANMARK: En frømand er blevet fyret, fordi han ifølge Forsvaret har forsøgt at rekruttere andre soldater til et netværk, der planlægger en voldelig revolution i Danmark.

Det drejer sig om frømand af reserven Lars Gram, som ifølge avisen er opsagt, efter at han i maj besøgte en kollega fra Frømandskorpset og forsøgte at hverve vedkommende.

Han har selv udleveret papirerne om fyringen fra Forsvarsministeriets Personalestyrelse (FPS) til Berlingske.

– FPS er videre oplyst om, at du under besøget orienterede den pågældende medarbejder om, at du mente, at der i Danmark er tale om et ‘politisk komplot’, og at politikerne gør alt, hvad de kan, for at undertrykke befolkningen.

– Du gav i den forbindelse udtryk for, at der på voldelig vis skulle ske en revolution.

– Du gav endvidere udtryk for, at formålet med dit besøg var at rekruttere den pågældende medarbejder til en form for netværk, som allerede bestod af indflydelsesrige personer – herunder højtstående danske officerer, skriver FPS ifølge Berlingske.

Lars Gram afviser beskyldningerne. Han mener, at Forsvaret tager tingene ud af kontekst og drager konklusioner, der er helt hen i vejret.

Han siger, at han ikke brugte ordet ‘komplot’, men snarere fortalte om sine bekymringer om regeringens coronahåndtering.

Derudover understreger han, at det ikke er alle danske politikere, der i hans optik søger at undertrykke befolkningen.

Lars Gram har internt i Frømandskorpset vakt opsigt de seneste måneder, efter at han holdt tale iført uniform ved en Men In Black-demonstration mod coronarestriktioner 15. maj i København.

Hans optræden ved demonstrationen blev efterfølgende anmeldt af Frømandskorpset til afdelingen for militær sikkerhed i Forsvarets Efterretningstjeneste.

Talen ved demonstration har dog ikke været udløsende for fyringen og er slet ikke nævnt i opsigelsen, skriver Berlingske.

Lars Gram havde inden sin opsigelse kontrakt frem til november 2021. Han var senest indkaldt til tjeneste i 2018.

Kilde:
Ekstra Bladet


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //