Gab hacket af venstreekstremistisk gruppe – er tidligere blevet kritiseret af ADL

VENSTREEKSTREMISME: Det ytringsfrihedsvenlige alternativ til Twitter – Gab – er blevet hacket. Den venstreekstremistiske gruppe DDoSecrets hævder at have modtaget over 70 gigabyte data inklusive private beskeder og adgangskoder, som de agter at dele med journalister og forskere.

Den sociale udfordrer Gab er blevet hacket, skriver Wired. Gab er en social platform, der er blevet et gratis alternativ til Twitter, som ikke tillader ytringsfrihed, men bedriver omfattende censur.

På tidspunktet for indbruddet skal hackerne være stødt på adgangskoder og private beskeder. En venstreekstrem gruppe kaldet Distributed Denial of Secrets (DDoSecrets) hævder at have over 70 gigabyte data og mere end 40 millioner indlæg.

«Materialet indeholder stort set alt på Gab, inklusive brugerdata og private indlæg, alt hvad nogen har brug for for at foretage en næsten komplet analyse af Gab-brugere og indhold,» sagde Emma Best, en af ​​grundlæggerne af DDoSecrets, til Wired.

– Det er en ny guldmine til forskning for folk, der ser på militser, nynazisterne, den yderste højrefløj, QAnon og alt, hvad der handler om 6. januar, tilføjer Best.

Formålet siges at have været at afsløre «højreorienterede ekstremister».

DDoSecrets siger, at «på grund af de følsomme oplysninger og den store mængde private oplysninger» vil de ikke offentliggøre oplysningerne, men i stedet dele udvalgte dele af materialet med journalister, sociologer og forskere. På siden GabLeaks opfordrer gruppen dem til at kontakte dem for at få adgang til de stjålne oplysninger.

Andrew Torba, direktør for Gab, bekræftede søndag indbruddet i en kort udtalelse og sagde, at virksomheden nu undersøger, hvad der egentligt er sket.

Almindelige brugeres adgangskoder er krypteret, men hvor sikre de virkelig er afhænger af den anvendte metode og også af hvor stærk den underliggende adgangskode er.

Ifølge Best kunne indbruddet have fundet sted via SQL-injection på grund af et sikkerhedshul på platformen.

Gab er blandt andet udpeget af den berygtede jødiske lobbygruppe Anti-Defamation League (ADL) som et «online-hovedkvarter» for de oprørere, der måske har planlagt den såkaldte stormning af Capitol den 6. januar.

Parler, et andet ytringsfrihedsvenligt alternativ til Twitter, blev hacket i januar og blev derefter fuldstændig fjernet af sit webhotel, it-giganten Amazon.

Kilde:
Wired


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //