Det gamle råb ’stop tyven’ er åbenbart lavet om til ’drop tyven’.

MULTIKULTUR: Forleden opgav politiet i hovedstaden at holde på en butikstyv – fordi der manglede en tolk.

Man kunne så håbe, at det trods alt var en undtagelse i manglen på en tolk, der taler georgisk. Men tolke-fadæsen er blot en linje i et efterhånden stort kapitel om et dysfunktionelt politi. I hvert fald når det gælder indbrud og tyveri.

Vi taler om et politi, der ikke kommer, når man ringer. Eller måske kommer, men derpå forkludrer sigtelsen. Eksempelvis fordi Rigspolitiet har indgået aftale med en ny tolkeleverandør, som hundredvis af tolke ikke vil samarbejde med, hvilket Ekstra Bladet skrev tirsdag.

Der er noget galt i politiet. Det har der været i mange år. Da politireformen i 00’erne brød sammen, smed man i panik omkring halvanden milliard ekstra kroner efter politiet de følgende år. Det måtte ikke være sådan, at politiet ikke kom, når borgerne ringede, bedyrede politikerne.

Her ti år senere kommer politiet stadig ikke. De Samvirkende Købmænd, der repræsenterer 1400 dagligvarebutikker i hele landet, kom sidste år med en undersøgelse. Over halvdelen af købmændene svarede, at tyverier er et stigende problem, lige som halvdelen ofte oplevede at ringe forgæves efter politiet. I november godtgjorde en TV2-dokumentar, at antallet af organiserede butikstyverier, hvor tyvebander stjæler hele varegrupper ved højlys dag, vel vidende at politiet ikke kommer efter dem, er eksploderet.

Politiet opgiver ligeledes at efterforske langt de fleste indbrudssager i private hjem. Hvis der overhovedet optages rapport. For nogle uger siden beskrev Ekstra Bladet, hvordan politiet droppede efterforskningen af et indbrud i et kælderrum med henvisning til, at der ikke var vidner eller video-overvågning. Selvom der var 22 kameraer i bolig-blokken.

I over ti år har politiet hævdet, at det bliver skåret ned. I de samme ti år har man fået ekstrabevillinger på ekstrabevillinger til særlige indsatser. Samtidig har borgerne fået skuldertræk og opadvendte håndflader, når de ringede til ordensmagten.

Men ifølge en opgørelse fra Rigspolitiforeningen er der i dag det samme antal betjente i Danmark som før politireformen i 2007, i alt omkring 11.000. Men antallet af betjente i beredskabet er faldet med cirka 2500 de seneste seks år. Og lad os bare oversætte dette:

Der er i dag for få betjente på gaderne og for mange bag skrivebordene.

Det helt nye er så åbenbart, at nu er der heller ingen tolke. Kald det bureaukrati. Kald det en skandale. Kald det en forbrydelse.

Konklusionen ser ud til at være den samme som altid: Det gamle råb ’stop tyven’ er åbenbart lavet om til ’drop tyven’.

Kilde:
Drop tyven


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Det er jo klart, når politiet har mere travlt med at jagte folk på sociale medier, der dækker politisk ukorrekte emner.

    • Jeg tror ikke at det er et stort problem i Danmark. Der er ca 15 266bsager hvert år. Jeg giver perkerbanderne som LTF skylden sammen med bureaukrati i den offentlige sektor som politiet er en del af.


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //