Gangster-musikvideo optaget i Trillegården i Aarhus vækker bekymring

MULTIKULTUR: En musikvideo optaget i det indvandrertunge Trillegården i Aarhus viser i hvilken retning området bevæger sig i.

Maskerede racefremmede, der vifter med knive og skyder med pistoler, mens de rapper om livet som gangster. Det er indholdet i en musikvideo optaget i det aarhusianske boligkvarter Trillegården af gruppen Shooter Gang.

Selvom musikvideoen til nummeret ‘Mask på’, der blev lagt op på Youtube for en måned siden, har modtaget ros og anerkendelse, er både lokale beboere og politikere bekymrede.

I musikvideoen, der i skrivende stund er blevet vist mere end 360.000 gange, rapper en gruppe maskerede racefremmede blandt andet om kriminalitet, stoffer og våben.

Ifølge rådmand og politisk leder for Venstre i Aarhus, Bünyamin Simsek, appellerer gruppen bag videoen til følelser som had, vold, frygt og angst. Det siger han tirsdag til Aarhus Stifttidende. Han mener ikke, det er en undskyldning, at der er tale om en musikvideo.

– I stedet for at tage ned fra hylderne med alle de muligheder vores land giver unge mennesker – og det er der tusindvis af unge med samme baggrund, der gør – så skider de på den hånd, der brødføder dem, siger han.

Videoen indeholder klip, der ligner hjemmevideoer, hvor gruppens medlemmer tilsyneladende affyrer rigtige håndvåben. Foto: Youtube

Også blandt Trillegårdens beboere vækker videoen bekymring. Her mener flere, at den sender et forkert signal til unge og får boligkvarteret til at fremstå meget værre, end det i virkeligheden er.

– Det er slet ikke så voldsomt. Jeg er flyttet herhen med familien, og vi oplever ikke noget, siger Brian Moesgaard, der til dagligt arbejder som pædagog.

Området omkring Trillegården har dog for nyligt været præget af konflikt mellem to bandegrupperinger, som førte til en visitationszone i store dele af Aarhus V.

Michael Kjeldgaard, der er politiinspektør hos Østjyllands Politi finder indholdet i videoen meget betænkeligt.

– Vi kan jo se på videoen, at man ønsker at fremstille, at man er en form for bandegruppering, der bruger våben og opfordrer til, at man bruger maske, så man ikke kan genkendes. Indholdet af videoen er meget betænkeligt og sender et forkert signal for unge mennesker, siger politiinspektør Michael Kjeldgaard.

 


 • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

 • Naturen har skabt, disse racefremmede, til at agere, som de gør.

  De er ikke som os og det er deres natur.

  Magt er det sprog, størstedelen, af dem forstår.

  Jeg tror ikke at de endnu, har haft nogen forståelse for, hvilket absolut mareridt, de går i møde, ved at blive ved med at træde på alt det den hvide mand har givet dem.

  Jeg kan kun gentage mig selv:

  Hvis man vil se hvordan fremtidens krige vil udspille sig, for forskellige folkeslag, skal man blot gå tilbage i verdenshistorien, og se, hvordan diverse folkeslag har ført krig, førhen.

 • De ville passe rigtig godt i en arbejdslejr.


 • Skriv et svar

  Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //