Globalistisk politik bag frasalg af statens vaccinefabrik

GLOBALISME: På trods af Bill Gates-donation på en kvart milliard kroner blev statens vaccinefabrik solgt til underpris og endte på udenlandske hænder. Den mærkværdige sag er fyldt med socialdemokraten og globalisten Bjarne Corydons fingeraftryk.

Globalisten Bjarne Corydon, marxisten Uffe Elbæk og sheik Abdulaziz Hamad Aljomaih, den nye ejer af den tidligere statens vaccinefabrik.

De finans- og sundhedsordfører, der i 2016 skulle tage stilling til salget af statens vaccinefabrik, fik intet af vide om, at multimilliardæren Bill Gates ville donere knap en kvart milliard til fabrikken. Det er dog ikke den eneste kuriositet i denne misære.

Frasalget af vaccinefabrikken til Sheik Abdulaziz Hamad Aljomaih skete tilbage i 2016 og var ledet af finansministeriet og socialdemokraten Bjarne Corydon, som tidligere også havde travlt med at sælge ud af dansk infrastruktur, da Dong Energy endte i hænderne på Goldman Sachs.

Sheik Abdulaziz Hamad Aljomaih, der ifølge de amerikanske myndigheder har tråde til den radikale islamiske organisation Det Muslimske Broderskab, købte fabrikken for blot 15 millioner kroner på trods af, at konsulenthuset PwC tidligere havde vurderet, at den burde ligge på op mod 285 mio. kr.

En svinsk manøvre

Vaccineproduktionen blev sat til salg allerede i 2014, men fortrolige dokumenter i sagen og en granskning af forløbet afslører, at scenen blev sat flere år tidligere.

I slutningen af 2011 – kort tid efter at SRSF-regeringen kommer til magten – tager daværende finansminister Bjarne Corydon et forslag med til finanslovsforhandlingerne om, at staten fremover kun vil købe børnevacciner af Statens Serum Institut (SSI) til priser, der matcher de væsentligt lavere svenske priser.

Den manøvre betyder, at SSI fra 2012 til 2015 vil få 139 mio. kr. mindre i kassen – vel at mærke for at producere det samme som tidligere. Dermed skabes der et underskud i produktionen.

13 af millionerne går til forskningsreserven, mens Corydon laver en aftale med Uffe Elbæk om, at de resterende 126 af vaccine-millionerne skal øremærkes en ny flerårsaftale for Det Kongelige Teater.

Manøvren hører offentligheden dog intet om, da Uffe Elbæk d. 16. november 2011 blot melder ud i en pressemeddelelse:

– Jeg er glad for, at vi har opnået enighed om en god og ambitiøs aftale om Det Kongelige Teater for de næste fire år.

Finansloven for 2012 viser, hvordan millioner er blevet rykket fra Statens Serum Institut til Det Kongelige Teater. Skærmdump fra Ekstra Bladet.

Corydon løser selvskabte problemer

I fortrolige papirer Ekstra Bladet er i besiddelse af fremgår det, at Bjarne Corydon mindre end et år senere, 5 september 2012, sammen med regeringens magtfulde økonomiudvalg beslutter at nedsætte en arbejdsgruppe, der skal se på et salg af vaccineproduktionen med hovedargumentet:

“Baggrunden var (…) at SSI’s økonomi er i vanskeligheder”, vel at mærke vanskeligheder som Bjarne Corydon selv skabte for SSI i kraft af hans forslag til finanslovsforhandlingerne i 2011 som tidligere nævnt.

Aftalen om at tage penge fra vaccineproduktionen og give dem til Det Kongelige Teater endte med at blive bakket op af alle Folketingets partier. Og det er næppe nogen tilfældighed, at det blev skruet sådan sammen, mener Enhedslistens Stine Brix i dag:

– Det kan sagtens have være helt bevidst. Man ville gerne forpligte alle partier om den her beslutning med Statens Serum Institut, og det gjorde man så ved at trække det over i Kulturministeriets forhandlinger om Det Kongelige Teater, som man vidste, alle partier ville indgå i, siger hun.

Også Dansk Folkeparti var med til at indgå aftalen om overflytningen af penge.

Alex Ahrendtsen fra Dansk Folkeparti, der sad med ved forhandlingsbordet erkender, at aftalen i dag ser lidt mærkværdig ud:

– Men det stillede vi ikke spørgsmål ved dengang under finanslovsforhandlingerne. I sådanne situationer stoler man på, at det ministrene kommer med er i orden, og i det her tilfælde var det Uffe Elbæk og regeringen, der havde ansvaret for finansieringsforslagene, siger han.

Klapper ikke i hænderne

På Statens Serum Institut klapper man ikke ligefrem i hænderne over, at penge, der er blevet sparet på vaccine-delen, er blevet trukket væk fra instituttet og i stedet gået til Det Kongelige Teater.

– Det undrer mig, at man fra politisk hold omdirigerer midlerne til, hvor der er et hul, eller hvor der er nogle, der råber højt. Hvad har Det Kongelige Teater at gøre med vaccine-produktionen? Det har jeg meget svært ved at se, og jeg synes, at det er en mærkelig måde at lukke huller på, siger tillidsrepræsentant Joan Hindsgaul-Nissen, der repræsenterer den gruppe af medarbejderne, der er organiseret under HK Stat.

Medarbejderne er generelt kede over at have mistet en stor gruppe kollegaer, der nu er frasolgt til saudiarabiske Aljomaih Group.

Og ifølge tillidsrepræsentanten lød startskuddet til salget allerede dengang politikerne tvang vaccine-priserne ned.

– Processen begyndte flere år før selve salget, da instituttet blev pålagt fra politiske side at sætte priserne på vaccinerne ned. Og så behøver man ikke have den store matematiske studentereksamen for at regne ud, at så skaber man et underskud, siger hun.

Bjarne Corydon har tidligere via sin nye arbejdsplads, konsulenthuset McKinsey, oplyst, at han ikke ønsker at kommentere nogen artikler om salgsprocessen, da han “med sit jobskifte ikke længere en del af den politiske scene”.

Bill Gates-aftalen til 240 mio. kroner hemmeligholdt

Nu viser det sig, at købet har været endnu mere lukrativ for Sheik Abdulaziz Hamad Aljomaih, end offentligheden har fået kendskab til.

Den saudiske sheik fik nemlig også en aftale til 240 mio. kroner med i handlen, som Statens Serum Institut indgik i 2013 med den amerikanske multimilliardær Bill Gates og hans organisation Bill & Melinda Gates Foundation.

Pengene skulle gå til udvikling af en ny vaccine mod polio.

Beløbene fra Bill Gates er blevet udbetalt i løbende rater. Eksempelvis bliver der indsat 178,1 mio. kroner i august 2015 – og blot to måneder efter kommer sheik Abdulaziz Hamad Aljomaih på banen med et købsbud.

Tidligere på ugen kunne sheiken og hans firma AJ Vaccines så melde ud, at poliovaccinen Picovax – som Bill & Melinda Gates Foundation finansierede – ud over at være blevet godkendt af de danske myndigheder i 2019 nu også er godkendt af WHO.

Det giver AJ Vaccine en kæmpe mulighed, fordi det åbner døren for salg til FN-agenturer som Unicef.

Ifølge AJ Vaccines er der potentiale for at levere 100 millioner vacciner fra 2020 til 2024. Med en pris på to dollars stykket – som AJ tidligere har meldt ud – vil det kunne give firmaet en øget omsætning på knap 1,4 mia. kr.

Sheik Abdulaziz Hamad Aljomaih var da også en glad mand, da han i onsdags satte ord på den nye godkendelse i en pressemeddelelse:

’WHO’s prækvalifikation er en anerkendelse af vores fortsatte investeringer, som gør det muligt for AJ Vaccines at imødekomme den stigende efterspørgsel på effektive poliovacciner, og vi åbner hermed et nyt kapitel i virksomhedens fortsatte rejse mod at bistå den danske befolkning og et stigende antal mennesker globalt.’

Bill Gates-aftalen til 240 mio. kroner blev dog ikke nævnt med et eneste ord til de politikere, der skulle tage stilling til salget. Det fremgår heller ikke af det fortrolige aktstykke fra 8. juni, hvor Sundhedsministeriet anmoder Finansudvalget om at give grønt lys til at sælge vaccineproduktionen for 15 mio. kroner til sheiken.

Rigsrevisionen kom i 2018 med en sønderlemmende kritik af politikernes håndtering af frasalget af statens vaccineproduktion. Udover at ende med at koste staten mellem 1,3 til 1,8 mia. kr. kritiserer Rigsrevisionen også politikerne for ikke at have gjort sig overvejelser om forsyningssikkerheden i beslutningsgrundlaget for et salg.

KILDER:
Corydon og Elbæks aftale: Skabte underskud på vaccinefabrik
Bill Gates forgyldte statens vaccinefabrik: Sheiken løb med kvart milliard
Fik ikke besked om Gates-donation: – Himmelråbende


  • Kommentarerne er modereret.. For at deltage i diskussionen – læs vore regler her.

  • Asbjørn Nielsen says:

    Globalisme er en cancer


  • Skriv et svar

    Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

// //